"Îngheţăm în casă! Cu ce am greşit?"

Ultima actualizare:

    Liliana Mărgărit  nu poate sta  în casă fără  aeroterma pornită
Liliana Mărgărit nu poate sta în casă fără aeroterma pornită

Bucureştenii tremură în apartamente de frig. Stau înfofoliţi şi cu aerotermele pornite. RADET nu le dă căldură, în schimb, facturile la întreţinere sunt uriaşe.

Pe această vreme rea, în multe locuinţe este atât de frig că-ţi clănţăne dinţii şi nici apă caldă nu este tot timpul. Pe Liliana Mărgărit am găsit-o în apartamentul ei din sectorul 2, îmbrăcată bine, cu fesul pe cap şi şosete de lână în picioare, se mişca prin cameră ca să se mai dezmorţească. “N-am mai trăit un aşa frig de 20 de ani. Am patru pulovere, două perechi de dresuri şi stau şi băgată sub plapumă ziua în amiaza mare. Caloriferele sunt fie reci bocnă, fie călâi, dar niciodată fierbinţi. Fără aerotermă nu aş rezista. Şi aşa sunt doar 20 de grade Celsius”, s-a plâns femeia, de 56 de ani, care locuieşte într-un bloc de pe Şos. Colentina.

În camerele neîncălzite electric erau ieri 15 grade. A fost afişată întreţinerea pe luna noiembrie, când a fost cald afară, iar sumele sunt uriaşe, de parcă caloriferele au duduit, nu altceva. Constantin s-a luat cu mâinile de cap. Stă singur şi are de plătit 419 lei, dintre care 261 lei sunt doar pentru căldură. “Elemenţii sunt reci, dar ne jupoaie de bani”, spune bărbatul.

Disperaţi, locatarii au făcut haz de necaz şi au pus la panou un bilet pe care au scris cu litere de-o şchioapă: “E frig în case ca în comunism. Cu ce am greşit”? Şi în blocurile din Drumul Taberei şi Militari este aceeaşi problemă. Ioana Hudac locuieşte în Prelungirea Ghencea şi stă înfofolită ca să nu îngheţe. Furnizorul de agent termic ELCEN s-a scuzat pentru problemele cauzate şi a spus că a fost avarie mare la Centrala termoelectrică Vest, încă din 4 ianuarie, astfel că tot ce a reuşit să producă CET Sud a fost împărţit în tot oraşul.  

Constantin Nedea  se uită cu înfrigurare  la întreţinerea  abia afişată
Constantin Nedea se uită cu înfrigurare la întreţinerea abia afişată

Ioana Hudac tremură în apartamentul din  Drumul Taberei
Ioana Hudac tremură în apartamentul din Drumul Taberei

Biletul a fost  pus la avizier
Biletul a fost pus la avizier

Click! spune

Locatarii a 400 de blocuri din Capitală nu au căldură și apă caldă în plină iarnă fiindcă Regia de termoficare a trecut la debranșarea apartamentelor. Motivul este neplata facturilor la energia termică furnizată. Primarul general interimar, Răzvan Sava, l-a sfătuit pe directorul RADET să găsească soluții pentru reluarea alimentării acestor blocuri pentru ca oamenii să nu aibă de suferit.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net