Înghesuială la mormântul părintelui Arsenie Boca! 5000 de credincioși, la porțile Mănăstirii Prislop

prislop1_1.jpg

Credincioşii au stat la coadă pentru a ajunge la locul în care duhovnicul îşi doarme somnul de veci

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Aglomeraţie în Hunedoara! Mormântul părintelui Arsenie Boca rămâne unul dintre cele mai căutate locuri de pelerinaj. Credincioşi din toate colţurile ţării au venit în weekend la Mănăstirea Prislop. Numărul autocarelor a fost mai mic decât în lunile de vară, dar sute de maşini au ocupat parcarea lăcaşului de cult şi marginile drumului.

Regulile de distanţare socială n-au funcţionat, în weekend, la Mănăstirea Prislop, din cauza numărului mare de pelerini şi a aglomeraţiei din curtea şi din jurul aşezământului religios. Aproape 5.000 de oameni au luat cu asalt lăcaşul de cult, pentru a se ruga la mormântul părintelui Arsenie Boca, scrie adevarul.ro. La intrarea în mănăstirea din Ţara Haţegului au fost amplasate panouri în care li se indica oaspeţilor că purtarea măştii de protecţie este obligatorie.

prislop2_1.jpg

Mulţi dintre pelerini au purtat măşti

Mulţi dintre ei s-au conformat, însă alţi pelerini n-au folosit masca, deşi au avut de aşteptat zeci de minute la coadă, în mulţimea care a urcat pe aleea cimitirului spre mormântul duhovnicului. Un dispozitiv pentru igienizarea mâinilor a fost amplasat la poartă, lângă afişele în care se recomanda păstrarea distanţei de 1,5 metri între pelerini.   
Numărul autocarelor care aduc pelerini la mormântul lui Arsenie Boca a fost ieri mai redus decât în lunile de vară, dar câteva sute de maşini au ocupat, de la primele ore ale dimineţii, parcarea şi marginile şoselei Silvaşul de Sus – Mănăstirea Prislop. Din cauza aglomeraţiei, poliţiştii le-au indicat şoferilor să îşi lase maşinile până aproape de satul Silvaşul de Sus şi să-şi continue drumul spre mănăstire pe jos.  

prislop3_1.jpg

Maşinile au fost lăsate şi pe marginea drumului care duce la mănăstire

Click! Spune: Arsenie Boca (1910 – 1989) e considerat una dintre personalităţile ortodoxiei româneşti. Călugăr, teolog şi pictor de biserici, părintele a fost întemniţat de regimul comunist. Duhovnicului îi sunt atribuite mai multe minuni săvârşite de-a lungul anilor, iar Mănăstirea Prislop a devenit unul dintre cele mai căutate locuri de pelerinaj din România. 

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5