Inflația pune România pe butuci. Uite în ce țară din UE se trăiește cel mai bine!

Ultima actualizare:

    Inflația mare duce la prețuri crescute și la buzunare ale românilor din ce în ce mai goale
Inflația mare duce la prețuri crescute și la buzunare ale românilor din ce în ce mai goale

Avem cea mai mare inflație din toată UE: 4,3%. De aceea, țara noastră este campioana Europei la creşterea preţurilor. Și Bulgaria ne-a întrecut, iar Cipru este țara unde se trăiește cel mai bine.

Inflația pune România pe butuci. Țara noastră este pe primul loc în ceea ce priveşte rata anuală a inflaţiei în aprilie 2018, înregistrând o creştere de 4,3% a Indicelui Armonizat al Preţurilor de Consum (IAPC), arată Eurostat, Biroul de statistică al Comisiei Europene.

Inflația în alte state

După noi sunt Slovacia (3,0%) şi Estonia (2,9%), iar la polul opus, cu cele mai scăzute rate ale inflaţiei se află Cipru (-0,3%), țara unde se pare că se trăiește cel mai bine, Irlanda (-0,1%) şi Portugalia (0,3%). Urmează Grecia (0,5%), Italia (0,6%), Danemarca (0,7%), Olanda (0,7%), Finlanda (0,8%), Polonia ( 0,9%), Spania (1,1%), Luxemburg (1,3%), Germania (1,4%), Croația (1,4%), Belgia (1,6%), Bulgaria (1,7%), Cehia (1,8%), Franța (1,8%), Malta (1,8%), Suedia (1,8%), Austria (1,9%), Slovenia (1,9%), Letonia (2,1%), Lituania (2,2%), Ungaria (2,4%) și Marea Britanie (2,5%).

Prețurile au crescut

În funcție de rata inflației, sunt stabilite și prețurile. Cu cât este mai mică, cu atât produsele de orice tip sunt mai ieftine. În cazul României, prețurile au explodat.

Pe lista scumpirilor sunt legumele, fructele, dar plătim mai mult şi pentru utilităţi şi carburanţi.

Factura la gaze a crescut cu peste 10%, litrul de benzină s-a majorat cu 4%, fructele proaspete cu 14%, în timp ce legumele cu 6-10%.

Cipru, care are cea mai mică inflație din UE, a devenit paradisul muncitorilor români, care căștigă cel puțin 900 de euro pe lună. Datele oficiale ale Guvernului arată că sunt în jur de 24.378 de români care lucrează în Cipru, însă numărul lor este mult mai mare şi în continuă creştere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
suflet pixabay jpg
Boieri fanarioţi călare şi o trăsură cu o familie de boieri de prim rang; desen de Chevalier Auguste de Henikstein
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net