Inedit. O mamă și-a trimis copilul la școală doar cu o coală de hârtie

ghiozdan.jpg

ghiozdan elev
Băiețelul Ianu, elev în clasa întâi, cară zilnic un ghiozdan de 4 kg

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

“Ghiozdanul pe care-l cară băieţelul meu zi de zi la şcoală cântăreşte un sfert din greutatea lui”, a scris o mămică într-o reclamaţie către Inspectoratul Şcolar Bucureşti. În semn de protest, femeia a anunțat că își trimite copilul, astăzi (9 octombrie), doar cu o foaie de hârtie.

Inspectoratul Şcolar Bucureşti a anunţat că va face verificări, după ce o femeie a reclamat că ghiozdanul fiul său cântăreşte 25% din greutatea corpului băiatului, ea fiind nemulţumită că la şcoală nu sunt dulapuri în care copiii să îşi poată pune rechizitele. ”Menţionăm faptul că, în zilele imediat următoare, inspectorii şcolari vor face verificările de rigoare care să certifice adevărul celor exprimate de doamna Nicoleta Vaia şi, după caz, vor iniţia toate demersurile necesare pe lângă autorităţile locale, astfel încât să fie asigurate condiţiile optime de şcolarizare pentru elevii din Municipiul Bucureşti”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Bucureşti.

Nicoleta Vaia a scris pe Facebook că ghiozdanul copilului său, elev în clasa întâi, cântăreşte aproximativ 25% din greutatea băiatului, adică 4 kg. Ea spune că este dispusă să plătească pentru un dulap în care copilul ei să îşi poată lăsa rechizitele. ”Din învăţământul ăla gratuit al lui Genunche sunt dispusă să plătesc câteva sute de lei pentru un dulăpior. Nu, nu glumesc, cu o coală A 4 îl trimit, că și pe el îl dor genunchii, mă rog, genunchele, să nu supăr ministerul”, a scris Nicoleta Vaia. Ianu, puștiul de 7 ani, cântărește 16 kg. Numai penarul şi sticluţa cu apă atârnă un kilogram.

Subiectul a fost comentat de zeci de părinți indignați. ”Demersul meu este pentru TOTI COPIII. Mi-aș dori ca toți copiii să aibă dulăpioare. Nu vreau verificări revanșarde, vreau verificări care să constate că nu sunt, unde nu sunt (n.r. dulăpioare) și să le pună acolo! Mi-aș dori ca toți copiii să fie luați de mână sau în brațe și mângâiați la școală de cadrele didactice, așa cum e Ianu. Demersul meu este pentru o Românie scoasă din captivitatea lui «pe vremea mea»!”, a precizat Nicoleta Vaia.

Ministerul Educației ne-a informat că un elev în clasa întâi are manuale pentru șapte discipline. Fiecare manual cuprinde jumătate din lecții, necesare pentru semestrul I. Prichindeii de 7 ani au patru ore pe zi, de luni până vineri. Așadar, în ghiozdane se vor afla 3 -4 manuale, plus caietele necesare, penarul, pachețelul cu mâncare și apă.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • greutate ghiozdan copii elevi medic

    Rucsacul sau ghiozdanul trebuie să cântărească, în medie, 8,2 la sută din greutatea elevului, ceea ce înseamnă, în cazul unui copil de 25 de kilograme, că ghiozdanul ideal ar trebui să aibă aproximativ două kilograme, spune ortopedul Emil Mareş, citând un studiu american.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5