Indicele radiaţiei ultraviolete pe Litoral a crescut la 9,1! Evitaţi expunerea prelungită la soare

Ultima actualizare:

Acest indice reprezintă o estimare internaţională a nivelului radiaţiei ultraviolete la suprafaţa Pământului şi se calculează pentru a ajuta populaţia să se protejeze. Nivelul estimat se referă la momentul amiezii, în condiţii de cer senin.

Pentru turiştii veniţi la mare, dar şi pentru localnici, se impun câteva măsuri de precauţie. Evitaţi expunerea prelungită la soare, mai ales în orele amiezii! La plajă, folosiţi creme de protecţie solară şi ochelari de soare cu protecție UV.

Sfatul medicului

Dr. Gheorghe Nicola, șeful Clinicii Dermato-Venerice din Constanţa, este foarte categoric în această privinţă:

„Populaţia trebuie atenţionată: expunerea la ultraviolete după ora 10.00 e total nerecomandată, în special pentru persoanele cu pielea albă şi foarte albă. Efectele tardive ale radiaţiilor ne îngrijorează cel mai mult: ne confruntăm cu ele zilnic în cabinete şi în secţiile medicale. Oamenii trebuie să înţeleagă că nu e de glumă", avertiează medicul.

În privinţa intervalului orar în care nu se recomandă expunerea la soare, sfatul medicului e foarte clar: între 10 şi 17.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net