Indemnizaţie de gratitudine pentru invalizi, veterani și văduve de razboi, adoptată de Guvern

indemnizatie.jpg

indemnizatie
Guvernul a aprobat o Ordonanţă de Urgenţă pentru acordarea unei indemnizaţii de gratitudine invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război
Sursă foto: Arhivă Click!

Guvernul a adoptat, în şedinţa de miercuri, o Ordonanţă de Urgenţă pentru completarea Legii nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război. Pentru anul în curs, valoarea acesteia este de 2.690 lei lunar.

Indemnizaţia de gratitudine nou introdusă se va cumula cu indemnizaţia de care beneficiau până acum invalizii, veteranii şi văduvele de război, potrivit News.ro.

”Prin actul normativ adoptat, invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război li se acordă, lunar, o indemnizaţie de gratitudine, neimpozabilă, în valoare de 50% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat aferent anului pentru care se face plata. Pentru anul în curs, indemnizaţia va fi în valoare de 2.690 lei, sumă neimpozabilă”, a transmis, miercuri, Ministerul Apărării.

”Acordarea acestei indemnizaţii de gratitudine reprezintă o formă prin care statul român îşi exprimă recunoştinţa, respectul şi admiraţia faţă de cei care şi-au pus viaţa în slujba ţării, precum şi o reparaţie morală şi materială care să contribuie la asigurarea unui venit decent invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război, dreptul financiar acordându-se exclusiv acestor categorii de beneficiari”, a mai transmis Ministerul Apărării.

În România, conform evidenţelor oficiale, există un număr de 2.521 de beneficiari ai acestui drept.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1