Incredibil! Vântul a răsturnat microbuzul

Ultima actualizare:

    Şoferul nu a mai putut ţine în frâu maşina şi a fost aruncată  de pe şosea. Rafala a bătut cu 100 de kilometri pe oră
Şoferul nu a mai putut ţine în frâu maşina şi a fost aruncată de pe şosea. Rafala a bătut cu 100 de kilometri pe oră

Cu natura nu te pui! Când se dezlănţuie, nimic nu-i mai stă în cale. Asta s-a întâmplat şi duminică seară, când vântul a şuierat ca nebunul. Un microbuz care circula pe DN13 a fost răsturnat în mers.

A fost prăpăd în weekend. Copaci smulşi din rădăcini, panouri publicitare aruncate cât colo, balcoane desprinse de la etaje. Aşa arată tabloul de coşmar produs de vijelia care a pus stăpânire pe ţară. 

Braşov

Şi ca şi cum nu ar fi fost îndeajuns, un microbuz a fost aruncat cât colo ca pe o popică de vântul năpraznic. A bătut la rafală cu până la 100 km /h. Totul s-a întâmplat duminică seară, pe DN13 Braşov - Târgu Mureş, spre Feldioara, iar şoferul le-a spus speriat poliţiştilor că pur şi simplu nu a mai putut stăpâni autovehiculul şi că vântul l-a dărâmat. Şapte pasageri au fost răniţi, dintre care doi au fost încarceraţi. ”Trei victime, toate de sex feminin, au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov. Este vorba despre o femeie de 63 de ani cu traumatism cranio-cerebral şi toracic, alta în vârstă de 75 de ani, cu traumatism cranio-cerebral şi traumatism toraco-abdominal, iar a treia victimă prezenta un traumatism la şold şi o fractură de femur”, a declarat Ciprian Sfreja, de la ISU Braşov. Se pare că persoanele din microbuz veneau dintr-un pelerinaj. 

Prahova

simeon stalpnicul png

Şi în staţiunile de pe Valea Prahovei, vântul a bătut cu putere. Mai mulţi arbori au fost doborâţi duminică şi luni şi au căzut peste case, maşini sau  drum. Numai duminică pompierii au intervenit pentru înlăturarea a 13 copaci căzuţi  în Sinaia, Azuga,  Buşteni  şi în Măneciu. În Sinaia, doi brazi au căzut pe DN1 şi au avariat un autoturism. În Azuga, trei brazi au căzut pe partea carosabilă, iar circulaţia pe DN1 a fost blocată timp de o oră, iar în Buşteni, un gard a fost distrus, la fel şi o anexă gospodărească, după ce un copac a căzut.

simeon stalpnicul png

Ieri, pompierii au înlăturat mai mulţi arbori căzuţi pe case, în faţa Judecătoriei Câmpina, dar şi pe un drum forestier care leagă Cheia de cabana Muntele Roşu. Salvamontiştii îi sfătuiesc pe turişti să nu se aventureze pe munte. Pe platoul Bucegilor, zăpada este viscolită, stratul de omăt proaspăt depus fiind de peste 20 cm.

Hunedoara

simeon stalpnicul png

Drumul judeţean spre zona turistică Parâng a devenit inaccesibil în urma ninsorilor din weekend, iar zeci de turişti aflaţi în staţiune au fost nevoiţi să coboare pe jos, spre Petroşani, pe un traseu de peste trei kilometri, informează adevarul.ro. Au avut nevoie de sprijinul jandarmilor montani şi al salvamontiştilor, pentru a putea coborî în siguranţă pe drumul acoperit de nămeţi. Drumarii au acţionat cu întârziere şi au oferit explicaţii halucinante. “Explicaţia drumarilor a fost că nu se aşteptau să vină aşa de rapid iarna”, a precizat Mircea Bobora, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara.

Codul galben, în vigoare până azi dimineaţă

Potrivit meteorologilor, codul galben de vânt şi vijelii a fost prelungit de ieri de la ora 6.00 şi până azi dimineaţă la ora 6.00. Zona de câmpie a judeţelor Buzău, Brăila, Prahova şi judeţele Argeş, Ilfov, Ialomiţa, Teleorman în întregime, plus Bucureşti sunt afectate. Vântul a bătut la rafală cu 55-65 km/h şi izolat cu 75 km/h.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net