INCREDIBIL! Un român s-a dat drept VĂDUVA unui soldat irakian ca să escrocheze americani

Ultima actualizare:

    Bărbatul a fost acuzat de fraudă (FOTO Arhiva Click!)
Bărbatul a fost acuzat de fraudă (FOTO Arhiva Click!)

Şase cetãţeni români au fost arestaţi, miercuri, deoarece făceau parte dintr-o reţea de escrocherii pe internet care a înşelat consumatorii care frecventau site-urile americane cu peste trei milioane de dolari. Unul dintre ei s-a dat drept văduva unui soldat irakian, pentru a înşela clienţii site-urilor respective.

Cei şase români, precum şi un albanez aflat deja în închisoare, cu vârste între 30 şi 43 de ani, au fost inculpaţi în Statele Unite, care cer extrãdarea lor, pentru fraudã electronicã, spãlare de bani şi falsificare de paşapoarte, potrivit AFP.

Conform actului de acuzare fãcut cunoscut miercuri, cei şapte inculpaţi au publicat pe site-uri de cumpãrãturi pe internet, cum ar fi eBay, Cars.com sau AutoTrader.com, numeroase anunţuri pentru maşini, motociclete, şalupe şi alte articole cu valoare între 10.000 şi 45.000 de dolari.

Posibilii cumpărători erau păcăliţi cu certificate fictive de autenticitate sau erau inventate tranzacţii cu concesionarii de automobile pentru a ademeni victimele.

Astfel, au fost vândute pe internet maşini de lux la preţ de câteva mii de dolari unor clienţi care nu au intrat niciodată în posesia autovehiculelor.

Mai mult, unul dintre inculpaţi a pretins cã este vãduva unui soldat ucis în Irak, nevoitã sã-şi vândã casa pentru a-şi putea creşte copiii.

Dupã încheierea acordului de vânzare cu victimele lor, erau trimise false facturi cu certificare din partea PayPal ori a altor servicii de platã online, cu instrucţiuni de platã în conturi bancare americane.

Complicii din Statele Unite, cãrora le erau procurate paşapoarte false pentru a deschide conturi la bancã, nu mai aveau altceva de făcut decât să vireze banii în contul din Europa. Potrivit actului acuzãrii, inculpaţii au câştigat peste trei milioane de dolari în cadrul acestei vaste escrocherii.

Dacã vor fi condamnaţi, fiecare riscã o pedeapsã de 20 de ani de închisoare pentru fraudã pe internet şi spãlare de bani şi 10 ani pentru fabricare de paşapoarte false.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net