Incredibil! Prețurile apartamentelor din București, în scădere

Ultima actualizare:
locuinte noi jpeg

Situație rară în sectorul construcțiilor de locuințe din România. Prețurile apartamentelor din Capitală au înregistrat scăderi în ultimele șase luni, în comparație cu cele ale locuințelor din provincie, unde acestea s-au scumpit, în medie, cu 4,7%. Cel mai mare declin l-au avut apartamentele din blocurile noi.

Bucureștiul e singurul mare oraș din România unde apartamentele au înregistrat scăderi mari la prețul de vânzare. Prețul mediu pe metru pătrat, cerut de vânzători, s-a situat la 1.047 de euro, față de 1.066 de euro, nivel atins în decembrie 2014. Scăderea e cauzată de deprecierea considerabilă (7,2%) a apartamentelor situate în blocurile noi, arată o analiză a site-ului imobiliare.ro. Locuințele vechi s-au scumpit cu 2,1% în ultimele șase luni.

În provincie, prețul mediu al apartamentelor a crescut cu 4,7% față de decembrie 2014, la 933 de euro pe metrul pătrat. Cluj-Napoca se situează pe primul loc în clasamentul scumpirilor consemnate în ultimele șase luni, cu un avans de 7,1%, de la 948 la 1.015 euro pe metru pătrat. În iunie, vânzătorii clujeni și-au majorat pretențiile cu 0,4%. Locuințele vechi s-au scumpit cu 5,9%, la 1.083 de euro pe metru pătrat, iar cele noi s-au apreciat cu 10,3%, la 951 de euro pe metru pătrat, scrie Mediafax.

În Constanța, apartamentele scoase la vânzare (noi și vechi) au consemnat la şase luni un avans de 5,3%, la 901 euro pe metru pătrat, în Timișoara majorarea a fost de 4,7%, la 887 euro pe metru pătrat, în Iaşi - 3,5%, la 838 de euro/mp, iar în Braşov de 2,9%, la 865 euro/mp.

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net