INCREDIBIL: I-a făcut chiuretaj unei femei care nu era însărcinată!

Ultima actualizare:

Iniţial, Judecătoria Iaşi a hotărât că Mariana Butnaru (57 de ani) să primească doar o amendă administrativă de 500 de lei pentru neglijenţă în serviciu, dar Curtea de Apel a luat o decizie  mult mai aspră. „Rejudecând cauza, interzice inculpatei Butnaru Mariana exercitarea profesiei de medic, specialitatea obstetrică - ginecologie", au hotărât magistraţii. Decizia este definitivă. Colegii medicului îi iau însă apărarea.

Mie chiar nu-mi vine să cred. Doctorul Butnaru este unul dintre cei mai buni medici. Acesta a fost singurul ei incident pe tot parcursul carierei de aproape 30 de ani. Singurul comentariu pe care pot să-l fac este că doamna doctor a fost şi este un medic exemplar, nu ne-a făcut niciodată probleme, era mai mult decât atentă. În plus, chiuretajul este o manevră oarbă ", spune Maria Stamatin, directorul medical al Maternităţii „Cuza Vodă" din  Iaşi.

100.000 de lei despăgubiri

Potrivit procurorilor, în decembrie 2007, medicul Butnaru i-a făcut un chiuretaj Ilenei I. din localitatea Bosia, convinsă că femia era însărcinată în luna a doua. În timpul intervenţiei, pacientei i-a fost perforat uterul. Femeia a fost operată ulterior la Spitalul „Sf. Spiridon"şi a avut nevoie de 55 de zile de îngrijiri medicale. Ileana I. a depus ulterior plângere, iar în 2010 doctoriţa a fost trimisă în judecată pentru neglijenţă în serviciu.

În faţa anchetatorilor, medicul a susţinut că perforarea uterului a fost un accident pe care nu-l putea prevedea sau preveni, iar ecografia n-ar fi fost relevantă la o vârstă a sarcinii mică. În timpul anchetei, Mariana Butnaru a despăgubit-o pe fosta pacientă cu 100.000 de lei.

Citiţi şi:

Război între medicii de urgenţă din Iaşi

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net