Incredibil! Cum au fost păcăliți mai mulți stăpâni de animale pierdute prin metoda ”Câinele”

flagrant-politia-falticeni.jpg

Poliția a organizat un flagrant impostoarei din Fălticeni
Femeia care a înșelat mai mulți oameni cu metoda ”Cățelul”, prinsă de poliție
Foto: captură cronicadefalticeni.ro

Mai mulți stăpâni ai unor anumale pierdute au rămas fără sume importante după ce au dat bani unei impostoare pentru a le recupera prietenii necuvântători. Femeia se întâlnea cu proprietarii animalelor și le cerea bani spunând că acestea se aflau în diverse locuri. După ce obținea sumele cerute, aceasta se făcea nevăzută și nu mai dădea niciun semn. Oamenii își dădeau seama prea târziu de înșelăciune. Mulți au făcut plângere la poliție care a organizat un flagrant. Aceasta este nouă metodă de înșelăciune, numită ”Câinele”.

Femeia care a reușit să păcălească mai mulți oameni are 19, este din Fălticeni și nu are nicio ocupație.  Potrivit anchetatorilor, aceasta a acționat după un plan bine pus la punct. I-a atras pe oameni pas cu pas în cursă, reușind să-I păcălească ușor folosindu-și adevărata identitate. Ea se înscrisese într-un grup de pe Facebook destinat câinilor pierduți sau găsiți unde proprietari de animale pierdute ofereau recompense pecuniare.

Ea îi contacta și le cerea să se întâlnească în diverse zone din oraș. Fără să-și dea seama că au de a face cu o infractoare, oamenii de bună credință au intrat în jocul ei și i-au dat bani, fiind siguri că își vor recupera animalul. Numai că după ce plăteau, așteptau în zadar să li se aducă patrupedul.

Păcăliți după același scenariu

De obicei își alegea victiemle din alte orașe. Îi contacta pe propiretari cărora le spunea că știe unde se află câinele. Apoi se înțelegea la preț cu aceștia și le cerea să vină până la Fălticeni pentru a plăti recompensa. Percepea sume cuprinse între 300 și 500 de lei.

Aici se întâlneau în diverse locuri, apoi mergeau împreună. Anchetatorii au povestit pentru publicația Cronica de Falticeni că victimele și tânăra care îi înșela mergeau împreună, aproximativ 40 de kilometri, până în orașul Salcea. Aici se opreau pe o stradă, iar proprietarul câinelui îi dădea banii fetei. Aceasta îi spunea să aștepte în mașină pentru că anumalul se află la persoane care nu vor să fie deranjate de străini. 

Femeia se făcea nevăzută și își schimba, cu fiecare nouă victimă, cartela și numărul de telefon.

Anchetatorii  mai arată că în acest fel, tânăra i-a păcălit pe oameni de bună credință din Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Bacău, Iași și Roman. 

Cum a fost descoperită înșelătoria

Pentru că a văzut că face bani ușori, tânăra nu s-a oprit la câteva sute de lei și a mărit miza. Astfel că, la rândul ei a căzut în plasa unei victime. Este vorba despre o femeie din Iași care și-a dat seama de excrocherie și a dat-o pe mâna poliției.

Astfel oamenii legii au decis ca împreună cu victima, să îi organizeze impostoarei un flagrant. Apoi a fost dusă la audierui unde a recunoscut  totul.

Pentru fapta comisă tânăra de 19 ani din Fălticeni riscă pedeapsa cu închisoarea între 6 luni la 3 ani. Polițiștii i-au întocmit dosar penal pentru înșelăciune.

Loading...

Citește și

  • I-a uimit pe români! Jerika Loren, o tânără din San Francisco (SUA), munceşte voluntar la cel mai mare adăpost de câini din Hunedoara. De la începutul anului, frumoasa de peste Ocean lucrează două zile pe săptămână la adăpostul de de la Sântuhalm, aflat la marginea Devei.

  • Kara, câinele bătut de stăpână

    Kara, câinele bătut cu bestialitate într-un tramvai din București, este acum în custodia Poliției Animalelor și își caută un alt stăpân. Autoritățile au confiscat bietul animal după ce au văzut cum era maltratat chiar de cea care ar fi trebuit să îl iubească și să-l îngrijească. Femeia a fost identificată după ce pe rețelele de socializare au apărut imagini din timpul agresiunii. Ea a fost amendată cu 2.000 de lei.