Inconștiență! Mai mulți gorjeni au mințit la Vamă! Abia după ce au ajuns la domicilii au fost băgați în carantină

Ultima actualizare:

    Tudor Oiță, primarul localității Negomirfoto:Click!
Tudor Oiță, primarul localității Negomirfoto:Click!

Primarii din județul Gorj își fac probleme din cauza gorjenilor care se întorc din Italia și nu anunță autoritățile și nu respectă regulile. În foarte multe localități din Gorj se întorc acasă gorjenii plecați la muncă în străinătate, iar unii dintre ei, din inconștiență și nepăsare, nu anunță autoritățile că vin din zone carantinate din cauza coronavirusului. Primarii mai multor comune se implică activ în depistarea celor care se întorc și omit să spună de unde pentru a evita autoizolarea sau carantina. Primarii se tem că la Vamă nu se iau suficiente măsuri pentru identificarea celor care revin din zone afectate serios de COVID-19.

Reprezentanții autorităților sanitare din Gorj s-au deplasat luni seara pe raza comunei Aninoasa pentru a lua de la domiciliu 8 persoane. Un membru al familiei a revenit în Gorj din Italia-zonă roșie-și nu a anunțat autoritățile. Drept urmare, în momentul în care autoritățile au fost anunțate de alți localnici, cel mai probabil vecinii familiei respective, au decis ca persoana și familia sa să fie băgați în carantină. Autoritățile anunță că persoanele băgate în carantină nu sunt neapărat bolnave, măsura fiind necesară și având rol de prevenție. Celor băgați în carantină li se vor face teste și rezultatele vor fi comunicate opiniei publice în următoarea perioadă.

Cetățenii nu informează că se întorc din zone carantinate

Nu este primul caz din județul Gorj unde cei întorși din zone roșii sunt luați de la domiciliu de autorităție sanitare. Și la Negomir, duminică seara, alte 6 persoane au fost plasate în carantină, iar la Rovinari alte două. Ambulanța cu izoletă a mers și i-a luat de acasă pe cei în cauză, la fel ca la Aninoasa.

Școala din Aninoasa
Școala din Aninoasa

„Am avut duminică seara un caz de cetățeni veniți din Italia care nu au spus la Vamă de unde vin și care nu au fost băgați în carantină. Este vorba despre mai multe persoane, o familie întreagă, iar cu ei în mașină au venit și două tinere din Rovinari. Am anunțat autoritățile și i-am dus în carantină la Târgu-Jiu. Ceea ce nu mi se pare mie normal este faptul că au putut trece așa ușor de Vamă. Am sesizat acest aspect și domnului Cosmin Popescu de la CJ Gorj. (...) Am mai avut cetățeni care au revenit din Germania și nu au anunțat. Mă bucur că cetățenii din comunitate-sate- ne anunță când află despre aceste întoarceri ca să putem lua măsuri”, a spus primarul Tudor Oiță de la Negomir.

Sediul Primăriei Negomir
Sediul Primăriei Negomir

Și în alte localități se întâlnesc astfel de situații. „Avem foarte mulți cetățeni care se întorc din zone carantinate și nu ne informează. Am ajuns să verificăm cine vine acasă și cu cine intră în contact. Avem cinci cazuri de autoizolare la domiciliu. Îi rog pe cetățenii care se întorc din zone cu pericol mare să anunțe”, a spus Cosmin Pigui, primarul comunei Peștișani.

Citește și:

Peste 20 de autocare cu pasageri veniţi din Germania şi Spania blocate la Nădlac

Poliţistul de frontieră din Iaşi infectat cu Covid-19: „Sunt izolat de tot ce înseamnă viaţă”

image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net