Incidente administrative:Trei secţii de votare din Timişoara , fără curent electric. La Mamaia s-au terminat buletinele de vot

mana-buletin-vot.jpg

Buletin de vot introdus în urnă
Buletinele de vot s-au epuizat la Mamaia
foto: captura Facebook

Incidentele de la scrutinul de duminică au continuta pe parcursul întregii zile. Pe lângă tentativele de fraudă, scandaluri şi probleme medicale, au apărut şi probleme tehnice şi administrative. La Mamaia secţia de votare a rămas fără buletine de vot, iar la Timişoara, trei secţii au rămas fără curent electric.

Sute de persoane au venit la vot, la secţia de votare organizată în staţiunea Mamaia, din judeţul Constanţa. Astfel, în câteva ore de la deschiderea urnelor, s-au epuizat toate buletinele de vot.  

Potrivit datelor centralizate de BEJ Constanţa, citate de stiripesurse.ro, la secţia de votare 208, din staţiunea Mamaia, au fost epuizate buletinele de vot după ce 258 de persoane au votat pe listele suplimentare.
Pe listele permanente ale secţiei sunt înscrişi 302 votanţi, dar numai 39 dintre ei şi-au exprimat dreptul la vot. În total, procentul de vot exprimat în cadrul secţiei depăşeşte 98 la sută.
Preşedintele secţiei de votare 208 a luat legătura cu BEJ, solicitând suplimentarea buletinelor de vot, acestea urmând să fie trimise în cel mai scurt timp.

Secţii de votare, în beznă

Trei secţii de votare din Timişoara, situate pe strada Mureş, au rămas la orele prânzului fără curent electric. Procesul electoral nu a fost perturbat, tabletele folosite la scanarea cărţilor de identitate şi pentru înregistrarea alegătorilor fiind dotate cu baterii, a transmis debanat.ro.

Secţiile de votare 103, 104 şi 105, deschise la Şcoala Generală nr. 2 din Timişoara, pe strada Mureş, s-au confruntat la orele prânzului cu probleme de alimentare cu curent electric, reţeaua căzând. La faţa locului a fost trimisă o echipă a furnizorului de electricitate care a remediat avaria care a afectat întreaga zonă, nu doar secţiile de votare.

Procesul electoral nu a fost afectat, tabletele cu care erau dotate secţiile de votare pentru scanarea cărţilor de identitate şi înregistrarea votanţilor fiind dotate cu baterii proprii. În concluzie, alegerile au continuat în ciuda problemelor.

Loading...

Citește și