A început vânătoarea de profesori-şpăgari

CLIIMA20140113_0156_1.jpg

Şcoala nr. 172 «Sfântul Andrei». Părinţii susţin că profesorii au avut pretenţii mari pentru fondul şcolii: imprimante, laptopuri şi televizoare (Fotografii: Marian Iliescu )

Şcolile la control! După cazul “învăţătoarei şpăgare”, plângerile la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) au apărut ca ciupercile după ploaie. Mai mulţi părinţi s-au plâns că dascălii îi jupoaie de bani, aşa că inspectorii au mers în control la mai multe şcoli din Capitală.

Şcoala «Sfântul Andrei»: 320 de  lei pe cap de copil

Ieri, la prânz, la Şcoala nr. 172 „Sfântul Andrei", pe lângă părinţii care-şi aşteptau copiii să iasă de la ore, au venit în vizită şi doi inspectori. Asta după ce un părinte s-a plâns că o învăţătoare ar fi cerut în şedinţe un laptop, un televizor, o imprimantă, o tablă magnetică şi mai multe rechizite costisitoare. Mai mult, există şi câteva mailuri schimbate între părinţi, din care reiese că trebuiau să achite 200 de lei fondul clasei şi să aducă câte 120 de lei pentru achiziţionarea unor cărţi, caiete speciale şi tricouri. În total, 320 de lei de copil.

„Am cumpărat şi imprimantă în valoare de 799 lei şi vrem să luăm şi un laptop doamnei învăţătoare. În şedinţa de ieri am spus că trebuie să strângem pentru laptop. Veniţi şi dvs. cu propuneri şi poate votăm şi luăm şi TV", mai scrie în mailurile schimbate între părinţi, potrivit antena3.

Părerile părinţiilor care au venit să-şi ia ieri copiii de la şcoală sunt împărţite. Unii spun că n-au dat nici un bănuţ pentru fondul clasei, alţii că au cotizat doar pentru ca odraslele să înveţe în condiţii mai bune.

„Nu ne-a cerut învăţătoarea bani, noi am cumpărat pentru copii. Am luat o imprimantă pentru ca doamna să le scoată planşe, o tablă magnetică pentru că nu aveau şi mai multe rechizite. Am dat 200 de lei până acum, dar nu mi-a impus nimeni nimic, ne-a spus Silvia, mama unei fetiţe de la clasa zero.

La Colegiul «Kiriţescu»,  părinţii  cumpărau bănci

Colegiul economic «Costin Kiriţescu». Elevii au fost nevoiţi să-şi cumpere băncile în care învaţă

CLIIMA20140113_0158_1.jpg

Şcoala nr. 172 «Sfântul Andrei». Părinţii susţin că profesorii au avut pretenţii mari pentru fondul şcolii: imprimante, laptopuri şi televizoare (Fotografii: Marian Iliescu )

Altă instituţie, altă anchetă! O profesoară de la Colegiul Economic "Costin Kiriţescu" a cerut părinţilor într-o şedinţă să cumpere băncile şi scaunele folosite de elevi. Mai mult, ea a dus în şedinţă şi un producător de mobilă care să le prezinte ofertele. Aceeaşi profesoară le-a mai spus elevilor că nu le motivează absenţele dacă nu contribuie la fondul clasei.

Conversaţia a fost înregistrată de unul dintre elevi, potrivit antena3. Oficialii din ISMB au declarat că raportul privind anchetele la cele trei şcoli va finalizat spre sfârşitul săptămânii, cel mai târziu vineri.

Anchetă  şi la Liceul«Nicolae Iorga»

Liceul Teoretic «Nicolae Iorga». Fondul şcolii, mult prea piperat, i-a nemulţumit pe mulţi dintre părinţi

CLIIMA20140113_0157_1.jpg

Şcoala nr. 172 «Sfântul Andrei». Părinţii susţin că profesorii au avut pretenţii mari pentru fondul şcolii: imprimante, laptopuri şi televizoare (Fotografii: Marian Iliescu )

Şi la Liceul Teoretic "Nicolae Iorga" s-a deschis o anchetă după ce mai mulţi părinţi s-au plâns că li se cer sume mari pentru fondul clasei. Ieri la prânz, inspectorii nu ajunseseră încă, iar părinţii care aşteptau în faţa instituţiei au fost zgârciţi în declaraţii. Mai mult, păreau surprinşi de anchetă, iar câţiva dintre ei au specificat că nu li s-au cerut niciodata bani de la profesori. "Ne-au spus ce manuale şi rechizite să le cumpărăm şi atât. Am mai contribuit cu bani pentru reparaţii. O broască de uşă sau un dulap spart. Fără alte cadouri sau fondul clasei", ne-a spus Elena Cristea, care are copilul în clasa întâi. 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1