A început vaccinarea antigripală. 330.000 de doze au ajuns în cabinetele medicilor. La farmacii s-au făcut liste

vaccin-antigripal.jpg

Medicii de familie au început să vaccineze antigripal primii pacienți
Medicii de familie au început să vaccineze antigripal primii pacienți

Sezonul vaccinării antigripale pentru sezonul 2020-2021 a început mai devreme. Primele 330.000 de dozeau au ajuns în cabinetele medicilor de familie, pentru a fi imunizați cei care fac parte din categoriile vulnerabile. Oamenii sunt disperați să cumpere, astfel că la farmacii s-au făcut liste de câteva săptămâni.

În România, a început campania de vaccinare împotriva gripei de sezoniere cu o lună mai devreme. Primele 330.000 de doze au ajuns la o parte dintre medicii de familie, care au început imunizarea.

”În Prahova nu au fost împărțite. Așteptăm anunțul din partea DSP”, ne-a declarat doctorul Georgiana Albu.

Pe lista de gratuități sunt copiii, femeile însărcinate, cadrele medicale, bolnavii cronici, în special cei cu boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, dar și bătrânii, conform recomandărilor OMS.

Ministerul Sănătății va achiziționa pentru acest sezon aproape 4 milioane de doze de ser, care va avea patru tulpini.

Ministerul Sănătății va achiziționa 4 milioane de vaccinuri antigripale

”Avem antamate 1.930.000 de doze și cu suplimentare până la sfârșitul lunii spre 4.000.000 de doze. Anul trecut, în ianuarie, aveam achiziționate aproximativ 1,5 milioane de doze de vaccin. De vaccinarea antigripală gratuită vor beneficia persoanele la risc, vârstele extreme, persoanele cu comorbidități, personalul medical. Recomandarea mea este ca populația să se vaccineze. A fost foarte greu și cred că și confruntarea cu infecția cu SARS-CoV-2 ne-a arătat ce se poate întâmpla atunci când nu avem un vaccin pentru o anumită patologie. Pentru gripă avem vaccin, indicația este să ne vaccinăm tocmai pentru a ne imuniza și pentru a preveni concomitența patologiei gripale cu cea a virusului SARS-CoV-2”, a declarat la începutul acestei luni ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Se fac liste la farmacie pentru vaccinul antigripal

Cei care nu sunt în categoria persoanelor vulnerabile trebuie să-și procure vaccinul antigripal de la farmacie, dar este o întreagă luptă ca să ajungă să-l plătească.

vaccin-antigripa-vaxigrip.jpg

Primul lot de Vaxigrip a ajuns în unele cabinete medicale și în foarte puține farmacii
Primul lot de Vaxigrip a ajuns în unele cabinete medicale și în foarte puține farmacii

Serul a intrat și în unele farmacii, într-o primă tranșă, însă stocurile sunt deja pe terminate.

Speriați de coronavirus, oameni care nu s-au imunizat niciodată vor să o facă acum, astfel că s-au făcut liste încă din vară. Clinicile private nu au început deocamdată campania de vaccinare și speră din octombrie.

Vaccinul gripal recomandat pentru acest sezon are patru tulpini și în farmacie costă aproximativ 55,5 lei.

 

Citește și: 

https://www.click.ro/utile/sanatate/totul-despre-vaccinul-antigripal-care-se-administreaza-pe-nas

https://www.click.ro/news/national/vaccinarea-antigripala-2020-dozele-vor-fi-achizitionate-pe-9-septembrie-iar-vaccinarea

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1