A început să scuipe sânge. Focar de coronavirus în rândul jandarmilor din Dolj

Ultima actualizare:

Zeci de jandarmi din Dolj şi din Gorj au fost confirmați pozitiv cu coronavirus. Totul s-a întâmplat după ce un jandarm întors dintr-o misiune a început să se simtă rău, iar altul a acuzat, de asemena, simptome specifice bolii. Un detaşament întreg al Grupării Mobile de Jandarmi Craiova a intrat în izolare, iar ancheta epidemiologică s-a extins imediat în trei judeţe.

Nu mai puțin de 13 jandarmi de la Gruparea Mobilă din Craiova au fost în misiune într-o localitate din Gorj. La revenire, unul dintre jandarmi a dezvăluit că nu se simte bine, dar crede că a răcit în misiune. El a fost consultat de medicul de familie şi i s-a recomandat să meargă acasă. Câteva zile mai târziu, un alt jandarm, care suferă de astm, a început să aibă simptome ale bolii și a primit, din partea doctorului, aceeaşi recomandare. Cel de-al doilea jandarm a hotărât să meargă la o clinică privată și să facă un test rapid. Rezultatul a fost negativ, dar în ziua următoare a început să scuipe sânge şi a sunat imediat la 112. Jandarmul a fost transportat de urgenţă la Spitalul de Boli Infecţioase Craiova, împreună cu socrii săi, care manifestau, la rândul lor, simptome specifice bolii COVID - 19.

Socrii, soția și copilul au fost infectați

Pe data de 24 aprilie au venit rezultatele testelor, iar jandarmul şi socrii săi au fost confirmaţi pozitiv cu coronavirus. 24 de ore mai târziu, acelaşi rezultat l-au primit şi soţia, şi copilul jadarmului. Conducerea Jandarmeriei Craiova a dispus ca tot Detaşamentul din care făcea parte jandarmul confirmat să fie scos din misiune,  astfel că 74 de jandarmi au intrat în izolare. “Prima dată au ieşit pozitiv şapte jandarmi, apoi opt şi ultima dată – 13”, anunțau reprezentanţii Prefecturii Dolj.

Pe 30 aprilie, bilanţul la Dolj ajunsese la 28 de jandarmi testați pozitiv și 46 în izolare.

100 de persoane în izolare

Ancheta epidemiologică s-a extins şi în Gorj, și în Olt, acolo unde unii dintre jandarmii confirmaţi au intrat în contact cu mai mulţi poliţişti. În Gorj, din zece jandarmi izolaţi, unul a ieşit pozitiv. La Olt, 14 agenţi de poliţie sunt în izolare şi aşteaptă rezultatul testelor. Aproape 100 de oameni, adulţi şi copii, contacte directe ale jandarmilor confirmaţi, au intrat în izolare şi aşteaptă să vadă dacă vor prezenta simptome, pentru a putea fi testaţi. 

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net