A început nebunia!

Ultima actualizare:

    Pe DN1, între Comarnic şi  Buşteni, s-a circulat bară la bară
Pe DN1, între Comarnic şi Buşteni, s-a circulat bară la bară

Aşa e în România, de Sărbători! Minivacanţa de Rusalii a început cu nervi în traficul infernal. Pe Valea Prahovei şi spre Litoral s-a circulat joi bară la bară, iar gările au fost luate cu asalt de turiştii de weekend.

Vremea superbă a scos din case zeci de mii de români dornici să petreacă minivacanţa de 1 Iunie şi Rusalii în staţiunile de la munte sau de la mare. Însă până au ajuns la destinaţie erau epuizaţi deja de nervii pe care şi i-au făcut pe drum. Hotelierii s-au pregătit, şezlongurile au fost întinse la soare, doar că turiştii se târau în trafic cu cel mult 40 km/h sau stăteau înghesuiţi în trenuri. 

Atenţie, şoferi! Vă pândesc 420 de radare

Poliţia Rutieră a hotărât să amplaseze 420 de radare pentru a depista ”nervoşii” din trafic, dar în cele mai populare trasee au găsit lungi coloane de maşini. Poliţia Rutieră a fost nevoită să apeleze la colegii de la ordine publică pentru a suplimenta efectivul de 2.000 de agenţi rutieri pentru a dirija şi descongestiona traficul. În plus, au ridicat în aer un elicopter care să supravegheze Autostrada Soarelui şi DN1 şi care să raporteze eventuale incidente.

Convoaie NATO spre Braşov

Dacă nu era destul că drumurile au fost aglomerate, în ţară au intrat şi opt convoaie NATO care vor participa la un exerciţiu de amploare, cu 4.000 de militari şi 500 de vehicule.


    Opt convoaie militare  merg spre BrașovFoto: Inquam Photos
Opt convoaie militare merg spre BrașovFoto: Inquam Photos

Joi dimineaţă, coloana a intrat pe la Giurgiu, a ajuns în Capitală în jurul orei 10.00, iar în următoarele zile se va deplasa spre Cincu (judeţul Braşov), apoi drumul înapoi, până duminică seară.

Lucrări la carosabil, în Ilfov

Şi ca la noi, la români, treburile încep fix în zi de sărbătoare. Joi, în judeţul Ilfov, pe DN5, între localităţile 1 Decembrie şi Jilava, se executau lucrări de reparaţii chiar pe şoseaua superaglomerată. Circulaţia se desfăşoară pe un fir alternativ, la indicaţiile poliţiştilor şi a semnelor rutiere montate la faţa locului. 

Trenurile arhipline

Şi pe trenuri a fost aceeaşi nebunie. Gara de Nord a fost arhiplină încă de la primele ore ale dimineţii.


    Gara de Nord din Capitală  a fost aglomerată
Gara de Nord din Capitală a fost aglomerată

Cei mai mulţi au fost studenţii care au profitat de gratuitatea pe CFR şi s-au dus acasă ori spre staţiunile din sudul Litoralului. Cei care nu au avut inspiraţia să îşi cumpere bilete din timp s-au trezit că în faţa ghişeelor, unde se formaseră cozi uriaşe. 

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net