A început marea asfaltare de vară

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

“Să reparăm străzile!” a spus Sorin Oprescu şi Capitala s-a transformat de la 1 iunie în şantier. Reporterii Click! au verificat la sfârşitul săptămânii cum decurge acţiunea „Adio, groapă!”, cea mai amplă campanie de reparaţii rutiere din ultimii ani.

Deşi mercurul termometrelor a transformat în ultimele zile oraşul într-un adevărat cuptor, sute de muncitori însoţiţi de utilaje grele au fost scoşi pe străzi.

"De la 1 iunie până în luna septembrie vor fi reabilitate aproape 1.000 de străzi", a promis primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. Am urmărit ce se întâmplă pe trei şantiere timp de două zile, vineri, 3 iunie, şi duminică, 5 iunie. Surprinzător, faţă de alţi ani, acum am găsit oameni la lucru.

Bd. Banu Manta- Utilajele lucrează la foc continuu.Trebuie să termine supralărgirea bulevardului până pe 15 iunie

simeon stalpnicul png

Pe Bd. Aviatorilor se refac bretelele de acces, trotuarele şi se montează canalizare. „Înlocuim piatra cubică pentru prima oară în 50 de ani", ne explică şeful de lucrare, inginerul Radu Bostan. Pe lângă el, zeci de muncitori se chinuiesc să muncească pe soarele dogoritor. Ce-ar mai fugi în barăci şi în Parcul Herăstrău!...

Pe Bd. Banu Manta, edilii s-au hotărât să efectueze o supralărgire cu câte o bandă pe ambele sensuri, tocmai în momentul în care Pasajul Basarab, al cărui trafic ar trebui să îl preia, este aproape gata.

Str. Popa Tatu- Strada arată ca după război. Noroc cu bordurile deja montate

simeon stalpnicul png

„Nu este nici o problemă să ne prindă inaugurarea podului cu strada blocată. Avem termen 15 iunie şi, din câte ni s-a spus, pasajul nu va fi deschis până atunci", ne declară inginerul Adrian Nicart.

Nici pe str. Popa Tatu nu a fost linişte în cele două zile ale vizitei noastre. „Anul trecut, pe vremea asta dormeam liniştit în baracă. Acum ne muncesc ăştia ca pe sclavi, zici că au înnebunit", se plânge nea Dudu. Reprezentanţii Municipalităţii spun că repară artera deoarece este în topul nemulţumirii şoferilor.

Click!spune

Campania de reabilitare a arterelor bucureştene lansată de la 1 iunie, de Sorin Oprescu, este realizată, pentru prima oară în ultimii ani, în coordonare cu edilii de la sectoare.

Printre cele 800 de străzi care vor fi reparate se numără: Periş, Iosifeşti, Const. Godeanu, Maior Vasile Băcilă, Pescarilor, Răsăritului, Valea Lungă şi Piaţa Gării de Nord. Pe alte 202 artere se vor face lucrări de întreţinere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net