A început etapa specială a examenului de Evaluare Naţională. Rezultatele vor fi afişate pe 2 iulie

evaluare-nationala-clasa-2-subiecte-si-barem-la-clasa-a-ii-a.jpg

evaluare nationala
Pe 29 iunie are loc etapa specială a Evaluării Naționale la Limba și Literatura Româna
Foto Arhivă Click!

La etapa specială a examenului de Evaluare Naţională, care începe luni, s-au înscris 216 absolvenţi ai clasei a VIII-a, a anunţat Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC). Examenul se va organiza în 60 de centre din 37 de judeţe şi în municipiul Bucureşti. În sesiunea specială se vor respecta aceleaşi norme de distanţare şi dezinfectare ca la sesiunea precedentă pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Potrivit MEC, 216 absolvenţi de clasa a VIII-a s-au înscris pentru a susţine probele Evaluării Naţionale în etapa specială.

Examenul începe luni, 29 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română (192 de candidaţi înscrişi). Marţi, 30 iunie, se desfăşoară proba la Matematică (206 candidaţi înscrişi), iar miercuri, 1 iulie, va avea loc proba la Limba şi literatura maternă (9 candidaţi înscrişi).

”Probele încep la ora 9:00 şi se vor desfăşura în 60 de centre de examen din 37 de judeţe. Potrivit situaţiilor transmise de către inspectoratele şcolare, la nivelul judeţelor Arad, Covasna, Ilfov, Mehedinţi şi Tulcea nu au fost situaţii care să determine organizarea acestei etape speciale”, a transmis MEC. 

În centrele de examen vor fi respectate aceleaşi reguli de distanţare, dezinfecţie şi triaj ca la sesiunea anterioară.

Rezultatele vor fi afişate pe 2 iulie

Primele rezultate se vor  afişa joi, 2 iulie, până la ora 12.00, în centrele de examen, numele candidaţilor fiind anonimizate.

Contestaţiile pot fi depuse în ziua de 2 iulie, în intervalul orar 14:00 - 20:00. Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video şi sunt organizate cu respectarea tuturor măsurilor de prevenţie şi protecţie stabilite în contextul pandemiei COVID-19.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării pune, în continuare, la dispoziţia celor interesaţi, o linie TELVERDE - 0800801100 - pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfăşurarea Evaluării Naţionale. Numărul va fi disponibil în perioada 29 iunie - 2 iulie, între orele 8:00 - 16:00, iar vineri, 3 iulie, între orele 8:00 -14:00.

Media generală obţinută în urma susţinerii Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri, prin cifra de şcolarizare aprobată, pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Loading...

Citește și

  • Azi s-a dat proba scrisă de Limba și literatura română

    Evaluarea Națională 2020 a început luni, 15 iunie, cu proba scrisă la Limba și Literatura română. Peste 160.000 de absolvenți ai clasei a VIII-a din toată țara s-au prezentat la examen cu mari emoții, dar și multe speranțe. Până la urmă, este vorba despre primul examen important din viața lor.

  • mama și fiică fac teme împreună

    Mâine, 17 iunie, elevii de clasa a VIII-a mai au de trecut un hop – examenul la Matematică de la Evaluarea Națională. Gata, din această după-amiază ia pauză de la învățat formule și rezolvat exerciții. Citește doar sfaturile date de profesorul Sorin Borodi, pentru edupedu.ro. Sunt recomandări importante care te ajută să nu greșești și să dai tot ce-i mai bun din tine la examen.