A început Bac-ul olimpicilor. Luni este prima probă

bacalaureat.jpg

bacalaureat
Absolvenții de liceu participanți la competiții internaționale dau prima probă de Bac

Elevii olimpici susţin începând de astăzi (14 mai) sesiunea specială a Bacalaureatului. Examenul are loc la Ploieşti.

Absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale care se pregătesc pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale susţin, începând de luni, 14 mai, examenul de Bacalaureat în sesiunea specială. Probele vor fi susținute la Colegiul Naţional ”Mihai Viteazul” din Ploieşti. Examenul începe cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în Limba română.

Potrivit Ministerului Educaţiei, pentru susţinerea examenului în această sesiune sunt eligibili 148 de elevi de clasa a XII-a, aflaţi în pregătire sau în etapele de selecţie pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la diverse competiţii sportive europene sau mondiale. De asemenea, pot participa trei absolvenţi ai unităţilor de învăţământ militar, nominalizaţi de Ministerul Apărării Naţionale pentru concursul de admitere în instituţii de învăţământ de profil din SUA.

Miercuri (16 mai) va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar în zilele de joi şi vineri este programată evaluarea competenţelor digitale.

Probele scrise au următorul calendar: 21 mai - Limba şi literatura română, 22 mai - proba obligatorie a profilului, 23 mai - proba la alegere a profilului şi specializării şi 24 mai - limba şi literatura maternă. 

Afişarea primelor rezultate, la sediul unităţii de învăţământ care va găzdui această sesiune specială, este prevăzută pentru data de 24 mai până la ora 18.00, depunerea contestaţiilor fiind programată în cursul aceleiaşi zile, între orele 18.00 – 20.00. În 25 mai vor fi soluţionate contestaţiile şi afişate rezultatele finale.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1