A început amenajarea traseului de biciclete de la Piața Victoriei la Piața Presei Libere

image-2016-10-10-21344123-70-parcari-pista-biciclete-calea-victoriei.jpg

Pistele de biciclete de pe Calea Victoriei sunt luate drept exemplu de Municipalitate pentru traseul Piața Victoriei-Piața Presei Libere

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Administratia Străzilor, a demarat luni, lucrările de amenajare a traseului primei piste de biciclete după reguli europene. Aceasta va începe de la Piata Victoriei, va traversa bd. Aviatorilor, Șos. Pipera, Piața Presei Libere și se va opri pe Bd Mareșal Prezan. Deocamdată se efectuează lucrări de reparații la carosabilul si trotuarele principalelor străzi care vor străbătute de ”șoseaua” de biciclete.

Reparațiile trebuie finalizate, potrivit contractului încheiat cu firma care le execută, până la data de 15 iunie, când vor începe lucrările de trasare si semaforizare a traseului propriu-zis.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat la începutul lunii, „Implementarea unui sistem de transport cu bicicleta în zona centrală a Municipiului București”. Concret, este vorba de traseul Piața Victoriei–Bd. Beijing - str. Nicolae Caramfil - Șos. Pipera – str. Alexandru Șerbănescu – Bd. Aerogării – DN1 – Piața Presei Libere - Șos Kiseleff – Bd. Constantin Prezan”. Potrivit proiectului, se va realiza o rețea de piste pentru bicicliști care însumează aproape 70 de km, precum și legarea acesteia pe principalele directii N-S si E-V, cu o rețea de acces de aproape 27 de km. Pistele vor fi realizate pe 34 străzi cu o lungime de 7.7 km, urmând a fi amplasate în premieră și 6 parcări publice pentru biciclete.

Cum vor arăta ”străzile” pentru bicicliști? Vor avea o lățime a căii de rulare pentru bicicliști de 1.5 m (pentru un singur sens).

Traseele pistelor de bicicliști vor fi amplasate în principal pe platforma comună cu partea carosabilă (după modelul de pe Calea Victoriei), sau pe trotuar, acolo unde acesta permite

loading...
Loading...

Citește și