Începe vacanţa de 1 Mai. Hotelurile din Mamaia sunt pline

1-mai.jpg

1 mai, litoral
În special tinerii, au ales să fie prezenți la distracția de pe plajă
Citeste tot despre: 

Se dă startul la distracție! Dacă nu pleacă la munte sau în alte locuri de relaxare, românii aleg cu siguranță Litoralul. Nu mai puțin de 40.000 de turiști se vor întâlni cu marea.

Litoralul românesc, staţiunile din Bulgaria şi grătarul la pădure sunt vedetele minivacanţei de 1 Mai, spun oficialii patronatelor şi ai touroperatorilor consultaţi de news.ro.

Tarifele sunt uşor mai mici faţă de cele practicate de Paşte, iar turiştii vor alege să petreacă în general patru zile. Pleacă astăzi și se întorc luni sau chiar marți.

Din cei 40.000 de turiști care au ales Litoralul, 12.000 vor petrece la Mamaia, hotelurile deschise fiind ocupate integral.

Următoarea atracție este Vama Veche unde vor fi cazați 4.000 de inși, dar vor petrece 10.000. Alte destinaţii căutate în ţară sunt Valea Prahovei şi Bran-Moeciu, dar şi staţiunile balneare, unde tarifele sunt între 40 și 100 de lei pe noapte de persoană.

Cereri sunt şi pentru Transilvania, astfel că un pachet de trei nopţi la Sighişoara, cu mic dejun, este 300 de lei.

Bulgaria, căutată de turiști

Câteva mii de români merg de 1 Mai în Bulgaria, mai ales în staţiunile Nisipurile de Aur şi în Sunny Beach. La un hotel de patru stele cu all inclusive costă 27 de euro de persoană, mulți hotelieri făcând reduceri de 25% pentru cazările de minimum trei nopţi.

Pachetele în Europa depăşesc 200 de euro

La Praga, pachetul porneşte de la 199 euro, pentru trei nopţi de cazare la un hotel de trei stele, cu mic dejun şi transport cu avionul.

Acelaşi pachet pentru Roma costă 252 euro de persoană, în timp ce pentru Paris depăşeşte 540 euro. În Barcelona, aceleaşi servicii, dar la un hotel de patru stele, costă 350 euro.

Totodată, o vacanţă de şapte nopţi în Sicilia, Napoli sau Toscana, cu demipensiune la hotel de patru stele, şi transport cu avionul, costă 295 euro de persoană.

 

Loading...