UPDATE S-a terminat simularea pentru examenul de Bacalaureat 2018. Uite subiectele!

simulare examen.jpg

simulare examen bac 2018
Elevii susţin simularea la limba şi literatura română
foto: Click!

E agitaţie mare printre elevii claselor a XI-a şi a XII-a, care încep, luni, simularea probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat. Prima probă este la Limba şi literatura română. Notele obţinute vor fi anunţate la finele lunii. Acestea nu se contestă şi nici nu se trec în catalog, dar în situaţii excepţionale, în care sunt elevi care doresc consemnarea notelor în catalog, aceştia vor putea depune o cerere scrisă în acest sens.

Simularea se desfăşoară după următorul calendar:

- 19 martie: Limba şi literatura română - proba E) a) - clasele a XI-a şi a XII-a

- 20 martie: Limba şi literatura maternă - proba E) b) - clasele a XI-a şi a XII-a

- 21 martie: proba obligatorie a profilului - proba E) c) - clasele a XI-a şi a XII-a

- 22 martie: proba la alegere a profilului şi specializării - proba E) d) - exclusiv elevii clasei a XII - a

- 30 martie: comunicarea rezultatelor

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30, iar timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţional (MEN), subiectele sunt elaborate de către specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, şi sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen şi parcurse până la această dată.

Evaluarea lucrărilor va fi realizată în baza unor bareme de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea. În situaţia în care nu sunt suficienţi profesori de specialitate într-o unitate de învăţământ, există şi posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte şcoli.

 

loading...
Loading...

Citește și