Începe EUROPAfest! Peste 300 de muzicieni din 31 de ţări vin la Bucureşti şi Sibiu

masa9-7.-2col-europafest.jpg

Masala Quartet (Rusia, Ucraina)
Citeste tot despre: 

Între 9 și 18 mai are loc cea de-a 26-a ediţie a EUROPAfest, singurul festival din Europa care reunește jazz, blues, pop și muzică clasică.

Bucureștiul și Sibiul vor răsuna în acordurile a peste 300 de muzicieni din 31 de țări, vor fi concerte, concursuri, workshop-uri, jam sessions și evenimente neconvenționale. La Bucureşti, Sala Dalles va găzdui zilnic, în perioada13 - 17 mai, de la ora 19:00, concerte de jazz care vor aduce publicului român ultimele tendințe de pe scenele internaționale.

Între 10 şi 17  mai au loc concerte after-hours la cafeneaua hotelului Ibis Gara de Nord (intrarea costă 49 de lei). Între 11 și 18 mai are loc cea de-a 25-a ediție a Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti, unde vor participa peste 60 de violoniști din 24 de țări (elevii şi studenţii au acces liber). La Sibiu vor avea loc concerte simfonice pe scena Sălii Thalia, în perioada 9-18 mai.

Evenimentul de vârf e Best World Violinists în care vor evolua cei mai buni violoniști din concurs alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu. Programul complet îl găsiţi pe europafest.ro.

Loading...