Începe Campionatul Mondial de acrobaţie cu planorul

campionat-mondial-acrobatie-cu-planorul.jpg

Campionatul Mondial de acrobație cu planorul începe pe 18 iulie
Campionatul Mondial de acrobație cu planorul începe pe 18 iulie

Cei mai buni piloți ai lumii concurează la Deva. În perioada 18 - 28 iulie, aici are loc Campionatul Mondial de acrobaţie cu planorul. România este reprezentată de cinci sportivi.

Competiţia se află la cea de-a X-a ediţie și este organizată de Aeroclubul României împreună cu Federaţia Aeronautică Română sub egida Federaţiei Aeronautice Internaţionale.

Ea se va desfășura de mâine și până pe 28 iulie pe Aerodromul Săuleşti, unde au început deja repetițiile.

În competiţie sunt înscrişi 53 de concurenţi din 12 ţări: Austria, Cehia, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Polonia, Rusia, Statele Unite ale Americii, Suedia, Ungaria şi România. Ei se vor întrece în cadrul a șase probe de concurs în urma cărora se va stabili clasamentul individual şi pe echipe la cele două clase, advanced şi unlimited.

romani-piloti-planor.jpg

Piloții români au început deja repetițiile
Piloții români au început deja repetițiile

„A fost un adevărat privilegiu că ţara noastră a fost selectată să organizeze acest campionat. Intrăm astfel într-un grup foarte select al organizatorilor unor competiţii de anvergură. Cei care vin aici descoperă că avem o ţară cu tradiţie în aviaţie, în primul rând, în planorism. Fiind mondial, fiecare ţară îşi trimite cea mai bună echipă, cei mai buni piloţi pe care îi are”, a declarat George Rotaru, directorul Aeroclubului României, citat de replicahd.ro. 

Cinci români la Campionatul Mondial de acrobaţie cu planorul

Ţara noastră va fi reprezentată de: Ioan-Ciprian Lupaş, Lorand Daroczi, Alin-Florin Droboş, Octav Alexan şi Zsolt Gal. Ei vor trebui să se înfrunte cu giganţii în domeniu- americanii, japonezii  francezii, rușii și austriecii.

Echipa României de acrobație cu planorul a obținut la campionatul mondial de anul trecut locul trei. Dar acum țintește aurul.

echipa-romaniei-de-planorism.jpg

Echipa României de planorism a luat anul trecut medalia de bronz la Campionatul Mondial
Echipa României de planorism a luat anul trecut medalia de bronz la Campionatul Mondial

Lorand Daroczi, ca și Alin Droboș, și-a început activitatea de zbor cu planorul în Baia Mare, în anul 2001. Acum este instructor de zbor la Aeroclubul Teritorial Târgu Mureș. Octav Alexan, de la Aeroclubul Teritorial Baia Mare, este cel mai tânăr membru al lotului național și este la a doua participare la un Campionat Mondial.  Ioan-Ciprian Lupaș este instructor de zbor la Aeroclubul Teritorial Cluj-Napoca.

Accesul publicului pe aerodrom va fi liber în zilele de concurs.

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1