Începe campania de vaccinare antigripală gratuită

Gripa 2019-îmbolnăviri-decese-epidemie-campanie vaccinuri

Îmbolnăvirile de gripă din acest sezon au bătut toare recordurile
Sezonul trecut, ]mbolnăvirile de gripă au ajuns atât de multe, încât masca de protecție devenise pentru mulți români un accesoriu obligatoriu
Foto: arhivă personală

Au început virozele, dar şi campania de vaccinare antigripală gratuită. Anul acesta, Ministerul Sănătății a achiziționat un număr de 1.500.000 de doze de vaccin, cu aproximativ 200 000 mai mult față de anul trecut. Acest lucru înseamnă că anu acesta vor fi vaccinate un număr maimare de persoane din categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire.

CA în fiecare an, campania de vaccinare a Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi unităţile sanitare cu paturi și vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon. Vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide, conform strategiei Ministerul Sănătății şi recomandărilor OMS şi ECDC. 
Primele 50 000 de doze de vaccin au ajuns deja în teritoriu și sunt utilizate pentru imunizarea personalului medical. Din a două parte a lunii octombrie vor fi distribuite și celelalte doze de vaccin, astfel încât să înceapă și vaccinarea în cadrul cabinetelor medicilor de familie. 
"În ultimii doi ani am făcut pași importanți pentru îmbunătățirea activității de vaccinare. Campaniile de vaccinare și informare pentru vaccinarea antirujeolă au dus la creșterea numărului de copii vaccinați în zonele defavorizate unde s-au derulat. Anul acesta primim finanțare europeană pentru implementarea mai multor măsuri care vizează creșterea gradului de vaccinare în România. Iar în această toamnă începem mai repede vaccinarea antigripală a personalului medical, cea mai expusă categorie de persoane la îmbolnăvire", a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății. 
Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnavirilor prin gripă. 138 de oameni au murit din cauza epidemiei de gripă, în sezonul gripal 2018-2019, cu nouă mai mult decât în sezonul trecut.

Loading...

Citește și

  • vaccin gripa farmacii preturi sfaturi

    De când s-a răcit vremea, virozele au început să-și facă de cap, mai ales în comunitățile de copii. Așa că medicii ne recomandă să avem grijă de sistemul imunitar și să ne pregătim pentru sezonul gripal. Dacă nu faceți parte din grupele de risc, care beneficiază de vaccin antigripal gratuit, puteți cumpăra serul din farmacii. Iată care este oferta și care sunt prețurile!

  • mituri vaccinare antigripala gripa medici

    Vremea e neobișnuit de caldă în aceste zile și nu ne prea vine să ne gândim la ce urmează: frig, umezeală, boli de sezon. Printre acestea, gripa, care în fiecare an pune la pat mulți oameni. Medicii spun că vaccinul este cea mai bună măsură de protecție. Totodată, specialiștii ne sfătuiesc să separam miturile legate de vaccinarea antigripală de realitate. Iată 9 mituri care stau în calea unei bune îngrijiri medicale!

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1