Incendiul din clubul Colectiv. Tinerii au murit intoxicați cu fum

Ultima actualizare:

    Un pacient a fost transferat în Austriafoto: Mihai Caliu
Un pacient a fost transferat în Austriafoto: Mihai Caliu

Medicii legiști de la Institutul Național de Medicină Legală au stabilit cauza principală a morții celor 30 de oameni, prinși ca într-o capcană în clubul Colectiv. În urma autopsiillor a reieșit că cei mai mulți au decedat din cauza intoxicării cu fum și a ingerării de substanțe toxice eliberate în aer prin procesul de ardere.

Cei 30 de tineri din clubul Colectiv din Capitală nu au ars de vii, ci au decedat ca urmare a intoxicării cu fum și substanțe chimice toxice, spun medicii legiști de la IML. Ei au definitivat autopsiile, iar concluzia e clară: cei aflați în club în seara de vineri, 30 octombrie, nu au putut respira aer curat, ci doar gaze toxice, rezultate din arderea materialelor inflamabile din interiorul localului. Pompierii spun că panica a contribuit la sporirea numărului de victime, la fel și lipsa ieșirilor de urgență (minimum șase necesare în acest caz).

Rudele victimelor au început să le ridice trupurile de la IML încă de duminică, în vederea pregătirilor de înmormântare. Apropiații victimelor din provincie au bătut cale lungă pentru a veni la București să-și recunoască rudele decedate. Acum, ei fac cale întoarsă spre casă, cu trupurile celor decedați în coșciuge. Pentru a veni în sprijinul celor neajutorați, Primăria Capitalei va pune la dispoziție locuri de veci în cimitirele din București, gratuit. Toate cheltuielile de înmormântare vor fi suportate, de asemenea, de Municipalitate. Cei care au nevoie de ajutor sunt sfătuiți să sune la numărul de telefon 0800.800.868.

În incendiul de la clubul Colectiv și-au pierdut viața până acum 30 de oameni. Alte câteva zeci de persoane se află în stare gravă în spitalele din Capitală. Unele dintre ele s-ar putea să nu-și mai revină niciodată, spun medicii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net