Incendiul de la depozitul de maşini din Afumaţi nu i-a speriat pe localnici: «Am închis geamurile, dar am treabă în curte»

Ultima actualizare:

    De la mașinile arse  s-a ridicat un fum  negru și gros  Fotografii: ISU Bucureşti-Ilfov/Sever Gheorghe
De la mașinile arse s-a ridicat un fum negru și gros Fotografii: ISU Bucureşti-Ilfov/Sever Gheorghe

Incendiu de proporţii pe Şoseaua de Centură a Capitalei! Depozitul de maşini vechi din Afumaţi a luat foc marţi şi toate rablele au ars mocnit. Pe cer s-a ridicat un fum negru şi gros, greu de respirat, ceea ce a făcut ca autorităţile să alerteze populaţia din zonă. ”Închideţi geamurile şi nu vă expuneţi la fum”!

Era ora 12.40 când pompierii au fost alertaţi la 112 că la centrul REMAT din localitatea ilfoveană Afumaţi a izbucnit un incendiu. Când salvatorii au ajuns acolo, ardea deja o stivă de autoturisme aşezate pe 1.000 mp. La faţa locului au fost trimise rând pe rând 21 de autospeciale încărcate cu apă, pentru că vâlvătaia era uriaşă, iar în zonă nu există hidranţi. Ca să se alimenteze, autorităţile au apelat la centrele comerciale din apropiere.

Pompierii s-au luptat cu flăcările timp de patru ore, dar nu au plecat de acolo pentru că din loc în loc fumega. Când norul negru şi gros de fum s-a ridicat pe cer, ISU a avertizat populaţia prin sistemul ro-alert. ”Norul de fum se îndreaptă în direcţia Bucureştiului. Pentru asigurarea protecţiei, rămâneţi pe cât posibil în incinte, închideţi geamurile şi nu vă expuneţi la fum. Respectaţi recomandările pompierilor”, s-a scris în alerta trimisă pe telefoanele mobile.

Fumul era toxic din cauza anvelopelor, vopselei şi a componentelor de la motor. Dar nimeni nu a luat în considerare alerta. Nici măcar cei care locuiesc pe str. Linia de Centură, adică vecini cu centrul de colectare-reciclare autoturisme. Stăteau în curte sau la poartă şi priveau ca la film. ”Nu-mi este frică de fum, mai nocive sunt alimentele. Uitaţi că fumul o ia în sus”, ne-a spus Vasile, care stă vizavi de locul unde arde. Pe Mircea l-am găsit tot pe stradă, se plimba cu bicicleta şi rămăsese gură cască. Ion era în curte, deşi primise alerta. ”Am închis geamurile, dar am treabă în curte. Şi soţia mea e pe afară că e mai curioasă din fire”, a recunoscut bărbatul.

Deocamdată, nu se ştie cauza izbucnirii incendiului, dar patronul centrului este convins că la mijloc este vorba despre o mână criminală. ”Nu e de la o ţigară, iar pe jos e ud. Cineva a aruncat cu ceva puternic de pe pod”, ne-a spus supărat bărbatul, a cărui pagubă se ridică la 100.000 de lei. Oamenii din zonă dau vina pe un vecin, care ar fi luat cu japca mai multe terenuri din zonă şi pusese ochii şi pe bucata unde se află REMAT-ul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net