Incendiu uriaș la Rafinăriile Astra

incendiu1.jpg

incendiu rafinarie petrol ploiesti
Incendiul a cuprins o cladire de la Rafinariile Astra
foto: bihon

Un incendiu puternic a izbucnit, în această dimineaţă, la fosta Rafinărie Astra din Ploieşti, la un canal de deversare, fiind cuprinse de flăcări rezidurile petroliere de acolo. Fumul gros este vizibil de la distanţă, transmite Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, pompierii au fost chemaţi să intervină în zona de Sud a Ploieştiului, unde este o degajare de fum, pe amplasamentul fostei Rafinărie Astra. “Ard reziduri petroliere pe o suprafaţă de 40 metri pătraţi. Nu există pericol de propagare. Este fum dens, vizibil de la distanţă. Se manifestă la un canal de deversare lângă o instalaţie”, a explicat oficialul. În zonă intervin două echipaje de pompieri care au reușit să țină sub control incendiul care putea fi devastator pentru zona cu pricina.

Incendiul din curtea Rafinăriei Astra a fost semnalat de mai mulţi localnici care au văzut un fum negru şi gros care se înălţa deasupra caselor din apropiere.

loading...
Loading...

Citește și

  • În seara zilei de 5 ianuarie 2017, Poliția din Capitală a fost sesizată referitor la un incendiu aflat pe Șoseaua Colentina, în sectorul 2. La fața locului s-au deplasat mai multe echipe de pompieri și polițiști ai Secției 7 pentru a asigura protecția persoanelor aflate în acea zonă.

  • incendiu piata muncii

    Pompierii sunt în alertă marţi dimineaţă după ce un puternic incendiu a izbucnit la un depozit de mobilă din zona Piaţa Muncii. Acoperişul s-a prăbuşit în totalitate, iar focul este greu de stins, fiind vorba despre mult lemn. Nu sunt persoane rănite.

  • Incendiu Teatru Constantin Tanase, Repetitie, degajare fum

    Marţi seara, la Teatrul Constantin Tănase din Bucureşti a izbucnit un incendiu în timpul repetițiilor. Persoanele care se aflau acolo au evacuat sala, iar pompierii au declarat că atunci când s-a sesizat degajarea de fum, actorii au intrat în panică și au oprit orice activitate.

  • incendiu galati depozit hartie pompieri

    Un depozit de hârtie şi mase plastice din Galaţi a luat foc, luni, iar pompierii se află încă la fața locului, unde se chinuie să lichideze incendiul. Ei au reușit să limiteze extinderea flăcărilor și la restaurantul din apropiere.