Incendiu puternic la o societate care se ocupă cu reciclarea materialelor în Buzău

Ultima actualizare:

    Incendiu puternic la Buzău
Incendiu puternic la Buzău

Un incendiu puternic a cuprins, marţi seară, hala unei societăţi comerciale din municipiul Buzău care se ocupă de reciclarea diverselor materiale. Un nor imens de fum se poate observa de la zeci de kilometri distanţă, iar ISU a transmis un mesaj de avertizare prin Ro-Alert.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, Vasile Prahoveanu, incendiul a cuprins hala unei societăţi comerciale în care sunt depozitate cantităţi importante de materiale combustibile.

Incendiul este unul de proporţii şi se manifestă cu degajare mare de fum.

"Incendiul este unul violent, sunt cantităţi mari de substanţe combustibile care ard. Dacă o să fie nevoie de suplimentarea forţelor se va întâmpla şi acest lucru. Incendiul se manifestă la o societate comercială care se ocupă de materiale refolosibile", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu.

Întrebat dacă există riscul ca incendiul să se extindă şi la alte proprietăţi, Prahoveau a declarat că totul depinde de bătaia vântului.

La faţa locului se află şi prefectul de Buzău, Carmen Ichim.

Zona a fost izolată, gazele şi curentul electric au fost întrerupte. De asemenea, au fost înlăturate maşinile parcate în zona incendiului.

Pompierii evacuează acum mai multe butelii de oxiacetilenă, care riscă să explodeze. De altfel, în zonă se aud zgomote ca şi cum s-ar produce deflagraţii.

ISU Buzău a transmis un mesaj prin Ro-Alert care anunţă populaţia judeţului Buzău de incendiu.

"Incendiu de deşeuri materiale combustibile în zona de nord a oraşului Buzău, cu degajări mari de fum. Evitaţi/ocoliţi zonele expuse, închideţi geamurile locuinţelor, accesaţi canalele media şi aplicaţiile din mediul on line ale DSU şi IGSU pentru mai multe informaţii şi actualizări despre situaţia produsă", se arată în mesaj.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat că în sprijinul colegilor de la ISU Buzău au fost dislocate 3 autospeciale de stingere de la ISU Prahova, 1 de la ISU Ialomiţa şi 1 de la ISU Vrancea. Ulterior, maşinile de stingere au fost suplimentate cu alte 2 echipaje de la ISU Brăila.

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net