Incendiu puternic la trei blocuri din Chiajna. Zeci de persoane au fost evacuate

Ultima actualizare:

    Un incendiu a cuprins mansarda a doua blocuri din Chiajnafoto: ISU
Un incendiu a cuprins mansarda a doua blocuri din Chiajnafoto: ISU

Un incendiu puternic a izbucnit vineri în jurul prânzului în satul Roșu, comuna Chiajna, de lângă București, într-o zonă de blocuri de pe strada Toamnei. Focul a izbucnit la mansarda unui bloc, însă flăcările s-au extins și la blocul de lângă, din cauza vântului puternic.

Update 15.10 O tânără însărcinată, în vârstă de 23 de ani, a fost transportată la Spitalul Universitar.

Update 14.10 Incendiul s-a extins și la al treilea bloc. Reprezentanții pompierilor spun că mai există focare sub învelitoarea din tablă. Până în acest moment s-a reușit protejarea completă a patru case și două blocuri. Din fericire, nu există victime, însă autoritățile le recomandă oamenilor din zonă să rămână în incinte, să închidă geamurile și să nu se expună la fum. De asemenea, se recomandă permiterea accesului autospecialelor de intervenție si evitarea zonei  de manifestare.

Purtătorul de cuvânt ISU a explicat care este regimul de avizare-autorizare pentru ansamblurile de locuințe mansardate. ”Conform HG 571, clădirile de locuit colective noi sau existente cu mai mult de 4 niveluri supraterane, la care se realizează sau amenajează mansardă, se supun avizării-autorizarii privind securitatea la incendiu. În cazul blocului din Chiajna, regimul de înălțime este P+3”, a declarat Daniel Vasile.

Așa arată blocurile afectate de incendiu
Așa arată blocurile afectate de incendiu

Un incendiu puternic a cuprins mansarda a două blocuri din satul Roșu, comuna Chiajna, vineri în jurul prânzului. Zeci de peroane au fost evacuate, însă există riscul ca flăcările să se extindă la etajele inferioare, dar și la imobilele din apropiere, un bloc aflat la 10 metri distanță și câteva case aflate la numai 2-3 metri de blocurile cuprinse de foc. Situația este cu atât mai dificilă, cu cât în zonă nu există hidranți.

”Arde cu flacără puternică mansarda a două blocuri lipite. Sunt trimise 20 de autospeciale de stingere și este realizat un dispozitiv de stingere și de protecție pentru alt bloc învecinat”, a declarat pentru Click! Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU.

Deocamdată nu sunt informații că ar exista victime. Pompierii au format echipe de căutare pe care le-au trimis la etajele de sub mansarde, mai ales că în zonă există și mult fum. Din cauza lipsei de apă, intervenția decurge cu dificultate. Se încearcă alimentarea din Lacul Morii.

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net