Incendiu puternic în Balotești. Fum dens și flăcări pe o suprafață de 7.000 mp

Ultima actualizare:

    Incendiul a cuprins două depozite pe o suprafața de 3.000 de metri pătrațifoto: Alina Răducanu
Incendiul a cuprins două depozite pe o suprafața de 3.000 de metri pătrațifoto: Alina Răducanu

Un incendiu puternic a izbucnit la două depozite, pe o suprafață de 3000 de metrii pătrați din Balotești. Flăcările depășesc 15-20 de metri, iar fumul se poate vedea de la depărtare, chiar de la 18 km de Capitală.

UPDATE 08.00: Inspectorul șef al Gărzii de Mediu Ilfov a declarat că nu există substanțe periculoase în aer: „Din datele prelevate până în acest moment nu există depășiri la indicatorii măsurați. Din evaluarea concentrațiilor de poluanți măsurați la stația de măsurare fixă a calităţii aerului (partea Reţelei Naţionale de Monitorizare a Calităţii Aerului) amplasată în Baloteşti NU s-au identificat variaţii ale concentraţiilor faţă de normal pentru niciunul dintre poluanţii măsuraţi”.

UPDATE 07.00: Pompierii nu au reușit să stingă incendiul. Aceștia se luptă cu flăcările de 12 ore. Autoritățile verifică dacă depozitele aveau toate avizele de informare.

UPDATE 23.20: Incendiul de la Balotești este localizat și în acest moment se lucrează pentru stingerea lui. În prezent, nu mai există risc de extindere și nu se ma ia în calcul varianta evacuării populației din jur. Secretarul de stat MAI a mai spus că, în aceste condiții, o parte din echipajele de pompieri aflate la locul incendiului vor fi retrase.

UPDATE 20.50: Suprafața afectată trece de 5.000-7.000 mp. Sunt 16 autospeciale de stingere la fața locului și alte câteva în deplasare. Locatarii din zonă sunt sfătuiți să închidă ușile și ferestrele pentru evitarea fumului. 

”Din cauza modului de propagare a fumului, am decis retragerea pompierilor la o distanță de siguranță”, a declarat Daniel Vasile.

UPDATE 20.25: Una dintre hale este distrusă în totalitate. Se aud explozii succesive ale recipientelor sub presiune, aflate în interior

"Vom analiza dacă este un pericol iminent pentru persoanele din zonă. Au existat persoane în interior, una a fost evacuată, probabil din departamentul administrativ, care a încercat în primă fază să stingă incendiul.", a spus Daniel Vasile, conform Digi 24.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 19.15. zona este formată din mai multe depozite, mari și mici, ale diferitelor companii din nordul Capitalei, dar și câteva case. Traficul rutier a fost blocat din cauza fumului puternic și dens și există riscul ca și cel aerian să fie afectat, deoarece aeroportul Otopeni se află în apropierea incidentului.


    Poza a fost făcută de un user indieframe.rofoto: indieframe.com
Poza a fost făcută de un user indieframe.rofoto: indieframe.com


    foto: Alina Răducanu
foto: Alina Răducanu

Două depozite ard pe o suprafață de 3000 de metri, iar la fața locului se află zece autospeciale ISU și două autoscări, focul cuprinzând un depozit de mobilă și unul de mese plastice. Autoritățile încearcă să limiteze extinderea flăcărilor. 

Inițial flăcările au cuprins un depozit pe o suprafață de 1000 de metri pătrați, însă focul s-a extins cu repeziciune. O persoană se afla în depozit, însă a fost evacuată de forțele ajunse la fațalocului.

Din fericire nu sunt victime ale incendiului, informație confirmată de Raed Arafat. Zona în care are loc incendiul se află în apropiere de Therme.

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net