Incendiu la spitalul din Constanța. Autoritățile au încurcat numărul morților. Bode: „DSU a raportat greșit numărul”

Ultima actualizare:

În cazul incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase de la Constanța autoritățile au încurcat numărul persoanelor decedate. Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode a clarificat situația.

Lucian Bode: „Cei care au comunicat numărul au greșit”

DSU a raportat un număr greșit de morți în cazul incendiului de la spitalul din Constanța. 

Lucian Bode a declarat într-o conferință de presă că, initial, DSU a raportat 7 decese produse spital, în secția de Terapie Intensivă, și două decese produse în alte unități medicale, acolo unde au fost transferați pacienții respectivi. În realitate, au decedat cinci persoane în ATI și două în alte spitale.

Cele mai importante declarații ale ministrului Lucian Bode

„Transmit condoleanțe familiilor îndoliate”

„Așa cum știți, a fost prezentat de către ISU o fișă a evenimentului produs în această dimineață. La 09.48 am fost sesizați prin 112. La 09.53 am activat planul roșu. La 09.56 pompierii au ajuns la fața locului. Incendiul a fost localizat și în mai puțin de o oră a fost lichidat”.

„Am intervenit cu forțe ale IGSU din Constanța - peste 140 - respectiv cu mijloace din Constanța, 61 la număr, la care s-au adăugat forțe și mijloace de intervenție din Călărași, Galați și Ialomița”

„Câteva concluzii preliminare: Investigatorii clarifică dacă spitalul avea sau nu avea obligația să dețină autorizație de securitate la incendiu. 

Pe partea noastră, a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, am avut un control desfășurat la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța în luna noiembrie a anului trecut, respectiv un control desfășurat în luna februarie a anului 2021. Au fost constatate o serie de disfuncționalități și nereguli, au fost aplicate sancțiuni”. 

„Raed Arafat, șeful DSU, este la fața locului și coordonează ancheta”.

„La fața locului s-au deplasat specialiști ai Institutului național de Criminalistică, ai Direcției de Investigații Criminale. Ancheta a fost preluată de Parchetul Tribunalului Constanța”.

„Prioritatea zero a a noastră a fost - după ce acest incendiu a fost lichidat - să ne asigurăm că toți pacienții evacuați din spital sunt în siguranță. În acest moment ei au fost transferați la 3 spitale. Sunt 42 de pacienți la UPU și 64 în celelalte spitale”. 

Vă comunic oficial astăzi cifra corectă a persoanelor decedate: vorbim despre șapte persoane, șapte oameni care și-au pierdut viața în această tragedie. Cinci în spital și doi după ce au fost transferați la celelalte spitale”

CITEȘTE Și: Ministrul Sănătății, primele declarații despre incendiul de la spitalul din Constanța: "Când vom ști cauza, vom ști cine a greșit și unde"

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net