Incendiu la o rafinărie din Ploiești. Populația, avertizată prin mesaj RO-Alert

Ultima actualizare:

    Au ars reziduuri petroliere rezultate în urma procesului tehnologic: păcură, motorină, cocs
Au ars reziduuri petroliere rezultate în urma procesului tehnologic: păcură, motorină, cocs

Un incendiu a izbucnit, marți, la orele prânzului, pe platforma rafinăriei Petrotel Lukoil din Ploiești. Din fericire, incidentul nu s-a soldat cu victime, iar flăcările au fost stinse rapid, au informat autoritățile.

Potrivit informațiilor ISU, flăcările au cuprins instalația de cocsare, unde au ars mai multe reziduuri petroliere rezultate în urma procesului tehnologic: păcură, motorină cocs. Din fericire, nu s-au înregistrat victime umane, iar flăcările au fost stinse rapid. Cu toate acestea, din cauza degajării masive de fum, autoritățile au emis un mesaj RO-Alert prin care locuitorii din zonă au fost rugați să rămână în case.

Incendiul de la rafinăria din Ploiești, stins în 30 de minute 

Incendiul  izbucnit marți la prânz  pe platforma rafinăriei Lukoil din Ploiești fost stins în jurul orei 11.30, iar în prezent se fac cercetări pentru identificarea cauzei izbucnirii focului, transmite observatorulph.ro. Pentru localizarea incendiului, echipajele serviciului privat pentru situații de urgență ale operatorului economic au intervenit cu 4 autospeciale de stingere. Pompierii prahoveni au alocat și ei 3 mașini de stingere, 2 autospeciale de descarcerare, o autoscară și o ambulanță SMURD. 

Din cauza degajărilor mari de fum ISU Prahova a emis un mesaj de tip RO-Alert prin care cetățenii au fost rugați să rămână în locuințe și să închidă ferestrele și ușile.

RO-ALERT: alertă extremă. Incendiu produs la SC LUKOIL SA cu degajări mari de fum în atmosferă. Păstrați-vă calmul, rămâneți în locuințe, închideți și etanșați ferestrele și ușile. Urmați instrucțiunile autorităților. Inspectoratul pentru Situații de Urgență.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net