Incendiu de vegetaţie pe Clisura Dunării, în Parcul Naţional Porţile de Fier

incendiu-padure-mehedinti.jpg

Incendiu în Parcul Naţional Porţile de Fier
Foto: News.ro

Un incendiu de vegetaţie a izbucnit vineri, pe Clisura Dunării, în zona localităţii Dubova din judeţul Mehedinţi. Aproximativ cinci hectare de răşinoase au luat foc, fiind solicitată şi intervenţia unui elicopter al MAI. Pompierii din judeţul Mehedinţi au reuşit să lichideze aproximativ 80 la sută din focarele incendiului.

"Pompierii mehedinţeni, împreună cu lucrători ai Ocolului Silvic Orşova, au depus eforturi susţinute pentru a limita incendiul izbucnit în pădurea de răşinoase din Parcul Natural Porţile de Fier. Deşi nu a fost disponibilă mobilizarea resurselor aeriene pentru a interveni de la înălţime, până la ora 18:00, forţele de intervenţie din teren au reuşit să lichideze circa 80% din focare”, a transmis ISU Mehedinţi.

Incendiul se manifesta pe o suprafaţă de circa 5 - 6 hectare

În urma executării recunoaşterii aeriene, efectuate cu elicopterul solicitat în sprijin, s-a observat că incendiul se manifesta pe două părţi ale versantului, în partea superioară a acestuia. Accesul forţelor de intervenţie este îngreunat din cauza terenului accidentat, unele focare fiind inaccesibile pedestru.

Pompierii mehedinţeni au intervenit, vineri, pentru stingerea unui incendiu, izbucnit la vegetaţie uscată şi litieră într-o pădure de răşinoase din Parcul Natural Porţile de Fier, zona Dubova - Tişoviţa. Din primele estimări, incendiul se manifesta pe o suprafaţă de circa 5 - 6 hectare.

Citește și:

Care au fost cele mai mari incendii de vegetaţie din istorie?

Incendiu de vegetaţie în Parcul Naţional Domogled, pe o suprafaţă de trei hectare

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1