Încă un urs lovit de o mașină, în Mureș. Animalul a fost dus la Sanctuarul urșilor de la Zărnești

vanatoare-ursi

vanatoare ursi
Urșii au fost alungați în pădure
FOTO: Arhivă Click!

Încă un urs care a încercat să traverseze o șosea a fost lovit în plin de o mașină, joi seară, în Mureș. Animalul a fost tranchilizat și dus la zoo, iar șoferul și pasagerul din autoturism s-au ales doar cu o sperietură.

Accidentul s-a petrecut pe Drumul European 60. Șoferul împreună cu soția sa mergeau de la Cluj către Braşov, când, aproape de localitatea Găeşti, un urs le-a ieşit în faţă. Nu a mai avut cum să-l evite, iar în urma impactului, animalul a fost aruncat în şanţul de pe marginea şoselei.

Spre deosebire de cazul din Harghita, unde animalul accidentat a fost lăsat în agonie pe șosea 18 ore, apoi împușcat de autorități, acum mobilizarea a fost mai rapidă. Ursul a fost tranchilizat şi apoi transportat în cuşcă la Grădina Zoologică din Târgu Mureş. Astăzi, medicii vor reevalua starea animalului.

Animalul are fracturi la două picioare

„În această dimineaţă am primit un urs lovit de maşină în zona Târgu Secuiesc. Urmează să i se facă un control medical amănunţit pentru a vedea dacă i se poate salva viaţa. Deocamdată, vizibil, sunt fracturi la două picioare”, a declarat Paula Ciotloş, vicepreşedinte al ONG-ului „Milioane de prieteni”, care administrează Sanctuarul urşilor de la Zărneşti.

Este al patru caz în ultima săptămână când un urs a devenit victimă în accidente rutiere, în timp ce încercau să traverseze drumuri principale. Doi urşi au murit duminică, 17 noiembrie. Astfel, un animal și-a pierdut viața la Praid (judeţul Harghita), după ce a fost lovit sâmbătă de un vehicul. Şi tot duminică a murit un alt urs, pe DN1, în judeţul Sibiu. Luni, 18 noiembrie, un alt urs a fost lovit mortal în comuna Ghindaru din judeţul Mureş, conform adevarul.ro.

Mai citește și:

https://www.click.ro/news/national/urs-lovit-plin-de-masina-animalul-agonizeaza-pe-sosea

https://www.click.ro/news/national/cine-e-barbatul-care-lovit-ursul-din-harghita-are-6-copii-iar-masina-sa-fost-facuta

Loading...

Citește și

  • Vremurile în care te puteai plimba liniștit prin stațiunile de pe Valea Prahovei au apus. Acum, te poți intersecta în orice moment cu animale sălbatice, chiar și în zonele centrale. Click! vă spune cum trebuie să procedați în cazul din ce în ce mai probabil al unei întâlniri cu astfel de”trecători”.

  • vanatoare ursi

    Senatul a adoptat miercuri, 25 septembrie, o propunere legislativă pentru modificarea Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006 prin care ursul a fost inclus, pentru o perioadă de 5 ani, pe lista animalelor sălbatice pentru care vânarea este permisă în anumite perioade ale anului. În total, aproximativ cinci luni pe an, vânarea urşilor va fi permisă fără ca cei care săvârşesc acest lucru să fie sancţionaţi.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1