Încă un miliardar la pușcărie! Omul de afaceri Ioan Neculaie, condamnat la doi ani

ioan_neculaie.jpg

ioan neculaie
Omul de afaceri Ioan Neculaie va fi eliberat condiționat
Citeste tot despre: 

Omul de afaceri Ioan Neculaie a fost prins la frontiera de la Giurgiu, după ce fusese dat în urmărire generală. Curtea de Apel Brașov l-a condamnat definitiv la doi ani de închisoare pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Este unul dintre cei mai bugați oameni din România. Omul de afaceri Ioan Neculaie are o avere estimată de 60 de milioane de euro. Magistrații l-au condamnat la 2 ani de închisoare, nu pentru acte de corupție, ci pentru că tras aiurea cu arma de vânătoare.

El a fost încarcerat deja la Penitenciarul Giurgiu, de unde va fi transferat la Penitenciarul Codlea, pentru a-şi executa pedeapsa, scrie news.ro.

Neculaie a fost dat în urmărire după ce joi Curtea de Apel Braşov l-a condamnat definitiv la doi ani de închisoare pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Concret, se pregătea de o partidă de vânătoare, dar mașina cu care trebuia să plece avea un cauciuc dezumflat. Supărat că angajatul său nu și-a făcut treaba, Neculaie a tras aiurea câteva focuri de armă.

Pedeapsa pare mare, dar a fost decisă întrucât mai avea o condamnare de un an și șase luni, transformată în suspendare condiționată.

De asemenea, Neculaie trebuie să plătească suma de 3.000 lei cheltuieli judiciare avansate de stat în cursul urmăririi penale şi la judecarea cauzei în fond. Curtea de Apel Braşov a menţinut dispoziţia din sentinţa atacată referitoare la măsura de siguranţă a confiscării speciale.

Cine este Ioan Neculaie

Ioan Neculaie (60 ani) provine dintr-o familie modestă din Codlea. Primul lui loc de muncă a fost de electrician. La un moment dat, a vândut un apartament din Codlea și a cumpărat o fermă. Mai târziu a cumpărat Uzinele de mașini Roman, de unde a exportat camioane în țări NATO.

A fost supranumit ”Berlusconi de Brașov”, pentru că îi plăceau starletele porno.

Loading...