Încă o zi liberă pentru români?

Ultima actualizare:

    Dacă se va vota și 24 ianuarie, vom avea 13 zile libere de la stat
Dacă se va vota și 24 ianuarie, vom avea 13 zile libere de la stat

Veste bună pentru salariați! Deputații votează astăzi dacă vom avea încă o zi liberă de la stat. Este vorba despre 24 , Ziua Unirii Principatelor Române.

Legea este propusă de deputatul PSD Tudor Ciuhodaru și a fost respinsă de colegii senatori. Deputații sunt, însă, cei care vor hotărî astăzi dacă românii vor merge sau nu la muncă pe 24 ianuarie.

”Așa cum prevede legea Ciuhodaru. Demersul meu legislativ prevede ca 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române, să devină zi de sărbătoare legală, inclusă în art. 139 din Codul muncii. Este o zi fundamentală pentru Iaşi, este o zi fundamentală pentru Moldova, este o zi fundamentală pentru România, pentru că România modernă s-a născut la Iaşi. Aşa că vă cer astăzi ca această zi să fie recunoscută. De ani de zile luptăm pentru dreptate şi pentru recunoaşterea unor anumite lucruri, dar când vorbim despre o zi fundamentală pentru noi toţi, mai ales pentru cei din Iaşi şi din Moldova, pentru toţi românii, acest lucru nu este recunoscut. Vă mai rog încă o dată, indiferent de unde sunteţi, de ce culoare politică aveţi, din care localitate sunteţi, din ce judeţ, cărui judeţ aparţineţi, să votaţi această lege importantă pentru valorile noastre naţionale”, a transmis deputatul.

Până acum, românii au 12 zile libere de la stat, dintre care dintre care şapte sunt în timpul săptămânii, celelalte cinci în weekend.

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net