Încă două persoane au murit de gripă! Numărul deceselor a ajuns la 72

Ultima actualizare:

    Bilanțul a ajuns la 16 de morțiFoto: pixabay
Bilanțul a ajuns la 16 de morțiFoto: pixabay

Încă o femeie a murit din cauza gripei, sâmbătă (2 februarie). Bilanțul deceselor a ajuns astfel la 68. Victima este o femeie în vârstă de 58 de ani din Galați.

UPDATE. Ora 12.00. Un bărbat în vârstă de 32 de ani din judeţul Teleorman şi o femeie de 41 de ani din judeţul Olt au murit din cauza virusului gripal, numărul total de decese de la începutul sezonului ajungând la 72, anunţă Institutul Naţional pentru Sănătate Publică (INSP).

Știrea inițială: Numărul deceselor din pricina virusului gripal AH1N1 a ajuns la 68. O femeie a fost diagnosticată cu virusul gripal tip A, subtip (H1) pdm09 și avea condiții medicale preexistente. De asemenea, aceasta nu era vaccinată antigripal.

Un bărbat în vârstă de 45 de ani, din judeţul Prahova, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, a murit joi, iar o femeie de 50 de ani, din judeţul Timiş, confirmata cu virus gripal tip A, subtip H3, a murit în 29 ianuarie. O altă persoană a murit, vineri, în Prahova. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 40 de ani. Specialiștii CNSBT au anunțat, vineri, că un bărbat de 51 de ani din județul Prahova, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdmo9, a murit. Nici el nu era vaccinat. Astfel, bilanțul deceselor a ajuns la 67. 

Epidemie de gripă în România

În România a fost declarată oficial epidemia de gripă în data de 30 ianuarie. Specialiștii spun că sezonul gripal 2018-2019 a debutat mai devreme comparativ cu precedentul. Din acest motiv, s-au înregistrat până la această dată mult mai multe decese comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net