Încă o modificare la Legea vaccinării. Vezi care e aceasta!

Ultima actualizare:

    Legea vaccinării ar trebui să intre în vigoare în 2018
Legea vaccinării ar trebui să intre în vigoare în 2018

Senatorii au avizat favorabil proiectul legii vaccinării, care a fost adoptat, dar și amendat. Astfel, a fost adăugată o nouă prevedere, potrivit căreia persoanele care sunt imune la un anumit virus să nu mai fie vaccinate.

„Aș propune să introducem și un punct „c” (n.r. referindu-se la persoanele care pot fi exceptate de la vaccinare): atunci când se poate face dovada că persoana sau copilul respectiv sunt imuni la virusul respectiv. Se poate face un test imunologic dintr-o picătură de sânge. Dacă are o imunitate dezvoltată, de exemplu la ROR, chiar dacă nu a fost dezvoltată, a captat virusul și a trecut peste această etapă, organismul lui este imun. Dacă dovedește că este imun la virusul respectiv, să nu mai trebuiască să fie vaccinat, pentru că, oricum, vaccinul nu mai produce niciun efect benefic pentru el”, a afirmat senatorul USR Eduard Dircă.

Amendamentul formulat de acesta a trecut cu majoritate de voturi.

Proiectul legii vaccinarii urmează să primească un raport din partea Comisiei de sănătate din Senat și să ajungă, ulterior, la vot în plen. Senatul este prima cameră sesizată, Camera Deputaților fiind for decizional.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net