Încă doi pacienți transferați după incendiul din Piatra Neamț au murit

Ultima actualizare:

    Un incendiu a distrus unul dintre cele două saloane ale Secției ATI de la Spitalul Județean Neamț
Un incendiu a distrus unul dintre cele două saloane ale Secției ATI de la Spitalul Județean Neamț

Alți doi pacienți transferați de la Terapia Intensivă din Piatra Neamţ la Iaşi în urma incendiului de la secția ATI au murit la Iași, în Spitalul de la Leţcani. Anunțul a fost făcut duminică de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Acum, doar doi dintre pacienții intubați aduși în stare gravă de la Spitalul din Piatra Neamț mai sunt în viață.

Doi pacienți au încetat din viață săptămâna trecută, iar zece oameni au murit în urma incendiului de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Şase răniţi au fost transportaţi la Spitalul de la Leţcani, judeţul Iaşi, dintre care au mai rămas în viață doi.

Ce a declarat managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași

”Dintre cei șase pacienți transferați, din nefericire patru au decedat. Toți aveau vârste de peste 65 de ani și prezentau comorbidități, dar nu prezentau arsuri sau alte afecțiuni datorate incediului. Mai sunt doi pacienți în viață, dar în stare gravă. De asemenea, mai avem o femeie de 33 de ani cu factor de risc transferată de la București și un bărbat de aproximativ 70 de ani, de asemenea transferat de la București. Echipa ATI, atât de la sediul central, cât și de la Lețcani, depune zilnic toate eforturile necesare pentru a salva pacienții aflați în stare gravă", a declarat pentru news.ro Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase.

Ancheta incendiului de la Secția ATI a Spitalului Județean Neamț va mai dura luni de zile

Sâmbăta trecută, pe 14 noiembrie, în Secţia ATI de la Spitalul Judeţean Neamţ a izbucnit un incendiu, iar zece persoane au murit. Alți șase pacienți care au supraviețuit au fost internați în Spitalul Mobil de la Lețcani. Ulterior, au mai decedat patru dintre pacienţii care se aflau în secţie, fără să fi fost răniţi în incendiu. Medicul care era de gardă, Cătălin Denciu a încercat să salveze pacienții din salonul care a luat foc dar nu a reușit și se luptă acum pentur viața sa după ce a fost diagnosticat cu arsuri pe 70 la sută din suprafața corpului. El este tratat în Belgia, la Spitalul Militar din Bruxelles.

Parchetul General a preluat ancheta iar în perioada următoare se vor efectua mai multe simulări pentru a se vedea cum s-a produs tragicul eveniment

Citiți și

Percheziţii până la 2 noaptea la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ. Au fost ridicate mai multe documente

Din 5 în 5 ani, ne numărăm morții: 11 bebeluși au ars la Giulești, 64 de tineri au murit la Colectiv, 17 oameni au luat foc la Piatra Neamț

image
image
image
image
image
image
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net