Împodobeşte bradul fără să scoţi un ban din buzunar!

9-1.-3col-shutterstock_1508764748.jpg

Copiii sunt cei mai bucuroşi să confecţioneze un pom de Crăciun “altfel”

Nu ai loc în casă pentru un brad de Crăciun, nici nu stai prea bine cu economiile pentru a mai cheltui pe aşa ceva? Nu-i nimic, poţi aduce atmosfera de sărbătoare în casă fără să scoţi absolut nici un ban din buzunar. Brazii din dopuri de plută, din cărţi, din beţe sau din fotografii fac furori în multe case şi sunt deosebit de apreciaţi.

Aproape din orice poţi să creezi un brad. Îţi trebuie doar imaginaţie. De pildă, din suluri de hârtie de împachetat cadouri, de lungimi diferite, lipite între ele cu latura mai mare jos şi cea mai mică sus.

9-8.-1col-decoratiuni-magice.ro_.jpg

Crenguţe de brad puse pe cercuri de sârmă

Sau ia beteala de anul trecut, agaţ-o de perete în zig-zag, pune-i câteva globuri mici şi gata. O banală sfoară poate lua forma unui brad: lipeşte-i capetele de perete şi agaţă de ea, cu cârlige de rufe, fotografii cu oamenii dragi, conuri de brad, şi orice decoraţiune te inspiră.

9-8.-2col-.jpg

Beteală şi instalaţie agăţate pe un perete

Mai poţi face „pom de Crăciun” din cărţi, din cutii goale, dopuri de plută sau din pahare de plastic lipite între ele. O idee de brăduţ plutitor găsim pe decoratiuni-magice.ro: ai nevoie de 3 inele de metal de mărimi diferite (făcute din sârmă de modelaj), pe care înfăşori crenguţe de brad.

9-4.-2col-.jpg

Iată un brăduţ al amintirilor frumoase, din poze!

Le legi între ele cu 4 bucăţi egale de sârmă sau cu sfoară, la o distanţă de 35 cm (inelul cel mare jos, urmează cel mijlociu, cel mic, iar sus se pune o steluţă).

Un brăduţ „eco” mai poţi face din surcele de lungimi diferite, legate cu sfoară unul sub altul astfel încât să rezulte forma unui copac pe care îl atârni de un cui. Decorează apoi surcelele cu globuri şi instalaţie. Dacă totuşi vrei să simţi miros de brad în casă, poţi lua doar câteva crenguţe pe care le legi de 3-4 sfori prinse una sub alta de perete.

Bradul e doar un simbol şi îl poţi creiona din obiectele care te pasionează, pe care le ai la-ndemână prin casă. Moda „do it yourself” (n.r. fă cu mâna ta) e deosebit de apreciată în aceşti ani şi aduce multă bucurie şi distracţie în rândul copiilor.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1