Împingătorul care a luat foc pe Dunăre s-a scufundat

Ultima actualizare:

    Nave pe Dunăre
Nave pe Dunăre

Împingătorul care transporta șase barje cu minereu de fier către Austria şi care a luat foc vineri noapte pe Canalul Dunăre - Marea Neagră s-a scufundat ieri, ca urmare a operaţiunilor de stingere a incendiului reizbucnit din cauza vântului puternic, transmite Mediafax.

Directorul Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile, Daniel Georgescu, a declarat că după ce operaţiunile de stingere a incendiului au fost finalizate, a început să bată un vânt puternic, iar flăcările au reizbucnit. Pentru stingerea focului au intervenit atât pompieri militari de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, precum şi o navă pompier a Administraţiei Canalelor Navigabile. Ca urmare a intervenţiei de lichidare a incendiului, împingătorul, care fusese tras la mal, s-a îngreunat şi s-a scufundat.Cei şapte marinari aflaţi la bordul împingătorului - doi români şi cinci unguri - nu au fost răniţi, ei fiind aduşi la mal. Daniel Georgescu a precizat că mai multe barje de la Galaţi vor ajunge în zonă pentru a scoate împingătorul la suprafaţă, întreaga operaţiunea fiind estimată să dureze aproximativ o săptămână.El a mai spus că navigaţia în zona producerii incidentului nu este afectată.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net