Imaginile durerii. Opt sicrie, 50 de preoți, sute de coroane, potop de lacrimi la Munteni-Buzău

inmormantare-munteni-buzau_26.jpg

Durere fără margini în Muntenii Buzău
foto: Click!

Munteni Buzău a fost ieri locul cel mai trist din România. Oamenii satului și-au dus la groapă fiii, prietenii sau vecinii. Opt coșciuge, însoțite de camioane pline de flori, au ajuns în cele două cimitire din localitatea Munteni Buzău. Așa ceva nu s-a mai pomenit niciodată.

La patru zile de tragicul accident de pe DN2 A, opt dintre victime au fost îngropate în două cimitre din localitatea ialomițeană Munteni Buzău. Corpurile neînsuflețite au fost depuse, la ora 13.00, în curtea bisericii din centrul comunei. Au venit oameni de la zeci de kilometri depărtare ca să vadă cu ochii lor înmormântările. În centrul comunei nu se circulă, polițiștii deviază traficul, mii de oameni privesc cum sicriele sunt aliniate. 50 de preoți au ținut o slujbă care a stors lacrimi chiar și oamenilor care nu i-au cunoscut niciodată pe cei plecați dintre noi.

inmormantare-munteni-buzau_8.jpg

inmormantare munteni buyau lacrimi de durere rude
Rudele şi-au strigat durerea printre lacrimile amare care le-au curs şuroaie pe obraji
foto: Click!

 

”Așa durere nu credeam să văd vreodată. Mi s-a făcut pielea de găină numai când am văzut șirul de sicrie”, plânge Maria Vornicu, venită dintr-un sat vecin. Cea mai mare jale este în jurul sicriului celei mai tinere victime, Alexandra, de 22 de ani, care a lăsat în urmă un băiețel de 6 ani.”Mame care și-au îngropat copiii, copii care și-au îngropat părinții, bunici care și-au îngropat nepoții, așa ceva este peste puterea mea de înțelegere”, spune Dan Vasile, care i-a cunoscut pe toți. Țipetele vin din toate părțile, la un moment dat, una dintre rudele Alexandrei este scoasă din mulțime și așezată pe un scaun. Nu mai are aer, se sufocă, amitirile și durerea au ajuns la paroxism. Doi metri mai încolo, o bătrână, nu se știe a cui rudă este, leșină, iar o asistentă medicală ajunge cu greu prin mulțime la ea. Sunt doar câteva momente din timpul emoționantei slujbe.

Cele opt victime, îngropate în două cimitire

După o oră, în urletele generale ale rudelor, vecinilor sau simplilor trecătorilor, coșciugele sunt duse la groapă. ”Două o iau spre cimitirul nou, șase se duc aici, la cimitirul vechi”, dirijează cortegiile funerare agentul Mihai. Sunt atât de multe coroane încât durează până sunt împărțite la fiecare mort.

 • Marţi (8 octombrie) au fost conduşi pe ultimul drum şoferul microbuzului şi cele 7 mame care au pierit în tragicul accident de sâmbătă din Ialomiţa
  foto: Click!
 • Femeile care s-au stins din viaţă făceau naveta zi de zi ca să își întrețină familia
  foto: Click!
 • Ştefan Cosmin, 43 de ani, şoferul microbuzului, a fost îngropat și el tot azi, 8 octombrie
  foto: Click!
 • Cea mai tânără victimă a accidentului din Ialomiţa avea 22 de ani
  foto: Click!
 • Alexandra Badea avea un copilaș de 6 ani
  foto. Click!
 • În accidentul de pe DN 2A au murit 10 persoane, iar alte 7 au fost rănite.
  foto: Click!
 • Durere fără margini în Muntenii Buzău
  foto: Click!
 • Slujba de înmormântare pentru cele 8 victime ale accidentului din Ialomița
  foto: Click!
 • Maximize

1/9

Cele șase femei care au fost înmormântate în cimitirul vechi sunt purtate pe brațe însoțite de sute de oameni în negru, fiecare amintindu-și câte o întâmplare cu victimele accidentului. Un câine maroniu nu a vrut să plece. A ținut morțiș să-și ducă stăpâna la groapă. Chiar și groparii care au văzut zeci de înmormântări  nu mai știut unde să se împartă și la ce mormânt să meargă mai întâi. În acest timp, într-un colț al curții, mai mulți bucătari pregătesc pomana: sarmale și ciorbă, care vor fi împărțite după ce tristul eveniment se va sfârși. Satul a fost invitat să ia masa în amintirea celor plecați atât de repede la Ceruri, iar viața și-a reluat cursul firesc în Muteni Buzău.

inmormantare-munteni-buzau.jpg

inmormantare munteni buzau
8 înmormântări au avut loc marţi în satul Munteni-Buzău
foto: Click!

Sâmbătă dimineață, în jurul orei 5.00, un camion a izbit în plin un microbuz  care aducea la serviciu, în București, 15 femei, angajate la Mega Image. Zece persoane au murit, printre care cei doi șoferi, iar șapte persoane au fost rănite. 

Cine sunt victimele accidentului din Ialomița

Femeile care s-au stins din viaţă făceau naveta zi de zi ca să își întrețină familia. Ele parcurgeau câte 89 de kilometri dus-întors pentru a veni în Capitală la muncă, în mai multe magazine din rețeaua Mega Image. În urma accidentului şi-au pierdut viaţa Viorica Moise, 50 de ani, 2 copii, Aurelia Chiriţă, 31 de ani, 3 copii,  Frusina Mirică, 44 de ani, 2 copii, Gabriela Botea, 41 de ani, un copil, Eugenia Drăgulin, 51 de ani, 2 copii, Irina Matei, 28 de ani, 3 copii, Alexandra Maria Badea, 22 de ani, un copil, Lucreţia Dan, 58 de ani, Ştefan Cosmin, 43 de ani, şoferul microbuzului, un copil, Viorel Ştefan Ilie, 43 de ani, şoferul TIR-ului.

Ancheta accidentului: TIR-ul circula cu 58 km/h

Noi detalii despre accidentul de sâmbătă (5 octombrie), din județul Ialomița, provocat de un TIR care a izbit în plin un microbuz. Tragedia în care au murit 10 oameni și au fost răniți alți șapte pasageri a șocat întreaga țară. Iniţial, autoritățile au vorbit despre faptul că șoferul de TIR ar fi condus pe fondul oboselii. Iată că autoritățile au stabilit că șoferul de TIR era odihnit și respectase orele de somn. Potrivit datelor tahograf, șoferul TIR-ului s-a odihnit circa 50 de ore  în ultimele cinci zile și conducea cu o viteză de 58 km/h, scrie adevarul.ro.

accident_ialomita.jpg

Accident Ialomita
Șoferul autotrenului ar fi intrat pe contrasens
Foto: ISU Ialomita

Surse din Ministerul Transporturilor vorbesc despre o primă analiză la care a fost supus aparatul tahograf care arată că șoferul s-ar fi odihnit în medie 14 ore pe zi. Faptul că avea o viteză de 58 km/h și că acesta oprise cu 3 km înainte de locul impactului ar exclude varianta ca șoferul să fi fost obosit și să fi adormit la volan. Experții iau în calcul fapul că șoferul e posibil să fi fost neatent la momentul impactului, de exemplu să se fi aplecat să ia ceva sau să fi avut o problemă medicală, scrie digi24.ro.

Citește și:

Sfâşietor! Fata de 19 ani rănită în accidentul din Ialomiţa a rugat-o pe Sorina Pintea să îi spună mamei că îi este foarte dor de ea

Care este starea răniţilor accidentului cumplit din Ialomiţa. Medicii, chemaţi de acasă să îngrijească victimele

 

Loading...

Citește și