Imagini virale! Un preot s-a îmbrăcat în combinezon la slujba de înmormântare a unui enoriaș răpus de Covid-19

Ultima actualizare:

    Preotul a procurat combinezonul de la un prietenFoto: Facebook / Simona Neagu
Preotul a procurat combinezonul de la un prietenFoto: Facebook / Simona Neagu

Protul paroh al localității Teslui, județul Olt, a ajuns celebru pe rețelele sociale după ce a oficiat slujba de înmormântare a unui enoriaș răpus de Covid-19 camuflat într-un combinezon de protecție. Peste acesta, a pus și patrafirul.

Familia celui răpus de coronavirus (un bărbat de 73 de ani decedat cu o săptămână în urmă la spitalul din Caracal) a precizat că preotul a vrut să-și ia toate măsurile de precauție, chiar dacă sicriul a fost sigilat și adus în cimitir direct de la morgă.

Preotul a ținut slujba îmbrăcat în combinezon: „Eu cred în coronavirus”

„Nu este un lucru ieşit din comun. Ştiţi că noi suntem şi doctori de suflete. Mai bine previi decât să tratezi. Eu sunt cel care crede în aşa ceva (n.r. în existenţa SARS CoV-2), există, face o nenorocire mare şi noi nu vrem să ascultăm sfaturile medicilor. M-au mai şi luat la mişto, mai sunt şi din cei care... Fenomenul să ştiţi că există, eu mi-am dat seama de la început că trebuie să ne ferim cu adevărat“, a declarat preotul Alexandru Militaru, pentru 10News Media.

Mai mult, preotul spune că nu a încălcat canoanele bisericești la slujba oficiată vinerea trecută. „Am luat toate măsurile de precauţie, mi-am făcut slujba exact cum trebuie şi cum scrie la carte. Totul se face pe marginea gropii. E o slujbă mai scurtă, eu am făcut-o în integralitate, pentru că mi-a permis timpul. Am făcut, aşa, o mică pregătire cu participanţii la înmormântare, înainte, au stat şi la 4-5 metri în cimitir, i-am rugat să poarte mască, chiar dacă eram în aer liber, în spaţiu deschis. Am avut acolo persoane care au înţeles“, a mai spus acesta.

Imaginile au devenit virale

Imaginile cu preotul îmbrăcat în combinezon au devenit virale pe internet. Pe de o parte, mulți au înțeles că și preoții au nevoie de măsuri de protecție și chiar au apreciat că vrea să dea un exemplu în rândul celor iresponsabili. Pe de altă parte, cei puși pe glume și ironii s-au dezlănțuit: „De pe ce planetă a venit acest astronaut?”; „Se duce pe Lună?”. Nu au lipsit comentariile pline de venin ale celor care cred în teoriile conspirației, însă nu merită menționate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kovacs jpg
image
image
image
image
image
image
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net