Imagini spectaculoase cu eclipsa totală de Lună văzută de la Timișoara

Ultima actualizare:

Eclipsa totală de lună din această noapte a avut cea mai lungă durată dintre toate eclipsele din ultimii 11 ani. Specialiștii spun că această eclipsă este una extrem de spectaculoasă pentru publicul larg, însă pentru oamenii de știință nu are prea multe secrete. În timpul eclipsei totale, Soarele, Pământul și Luna sunt perfect aliniate.

CLICK PE POZE pentru a doua GALERIE FOTO!

Eclipsa totală de Lună nu prezintă un mare interes în rândul oamenilor de știință. Eclipsele acestea sunt destul de dese și nu pot furniza informații noi, spre deosebire de eclipsele de Soare. Pentru noi este un fenomen banal, dar este spectaculos pentru oamenii de rând”, a declarat Farkas Laszlo, cercetător principal la Observatorul Astronomic din Timișoara.

CLICK PE POZE pentru GALERIE FOTO!

Eclipsa a început la ora 20.24 (ora României), când Luna intră în penumbră, care a durat o oră și 40 de minute. Apoi va intra în eclipsă totală, când va fi acoperită complet de umbra Pământului. Maxima s-a înregistrat la ora 23.12, când Luna a căpătat o culoare portocaliu-cărămizie. Totalitatea s-a încheiat la ora 00.03.

CLICK PE POZE pentru a doua GALERIE FOTO!

Sute de timișoreni au luat drumul Observatorului pentru a vedea eclipsa de Lună prin lunetă și telescop profesionist. Înainte să se întunece în totalitatea, pentru a putea vedea Luna în toată splendoare ei, cei de la Observator au făcut o lecție deschisă cu vizitatorii, iar copiii au avut parte de jocuri.

CLICK PE POZE pentru a treia GALERIE FOTO, cu imagini fabuloase cu eclipsa

Vezi fotografii spectaculoase realizate de Radu Micu

Eclipsa durează foarte mult. Astfel, am oferit publicului posibilitatea de a vedea prin telescop și lunetă lucruri pe care nu le observă cu ochiul liber. Printre ele și mai multe treceri ale Stației Spațiale Internaționale, Saturn, unele stele”, a mai spus Farkas Laszlo.

VEZI GALERIE FOTO DE LA OBSERVATORUL ASTRONOMIC

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net