Imagini filmate la Sibiu. O femeie, la un pas să iasă în faţa ursului!

Ultima actualizare:

    Ursul a venit în fugă spre intrarea în bancăCaptură Digi24
Ursul a venit în fugă spre intrarea în bancăCaptură Digi24

În cele trei ore în care s-a plimbat, miercuri dimineaţă, pe străzile din Sibiu, ursul ucis de autorităţi a fost filmat de mai multe camere de supraveghere din oraş. În imaginile obţinute de Digi24 se poate observa că o femeie se află la un pas de a ajunge în calea animalului speriat. Uciderea animalul sălbatic a declanşat proteste în Sibiu şi în Capitală. Iubitorii animalelor au avut pancarte pe care scria „Je suis ursuleţ”, „Stop maltratării animalelor în România”, „Dreptate pentru ursuleţ” şi „Opriţi tăierea pădurilor”.

Imaginile surprinse miercuri, la ora 7.50, de o cameră de supraveghere arată cum o femeie intenţionează să iasă dintr-o bancă de pe Calea Dumbrăvii din Sibiu, moment în care ursul agitat se îndreaptă în fugă spre uşă. La vederea animalului, femeia se întoarce în interiorul spaţiului comercial, în timp ce ursul se loveşte de geam şi apoi fuge speriat. Câteva secunde mai târziu, ursul se întoarce în faţa băncii şi încearcă să pătrundă înăuntru.O oră mai târziu, ursul de 175 de kilograme a fost împuşcat mortal şi apoi incinerat. Folosirea armei letale a dus la deschiderea unui dosar penal, dar şi la proteste în Sibiu şi în Bucureşti faţă de decizia autorităţilor. Ministerul Mediului ia în calcul posibilitatea ca apariţia ursului în zona locuită a oraşului Sibiu să fie rezultatul unei activităţi ilegale: eliberarea voluntară a unui animal ţinut ilegal în captivitate, evadarea acestuia din captivitate sau transportul ilegal.

"Haos total"

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat vineri că a început o anchetă în cazul ursului împuşcat, pentru a verfica dacă au fost respectate toate măsurile legale ce privesc protecţia animalelor. Premierul Dacian Cioloş așteaptă astăzi rapoarte complete de la autoritățile implicate în gestionarea incidentului de la Sibiu.

În același timp, directorul Asociaţiei „Direcţia pentru Monitorizarea şi Protecţia Animalelor” din Braşov, care a coordonat zeci de capturări de urşi, spune că întreaga acţiune de la Sibiu „a fost un haos total” și recunoaște că „în România nu există foarte multe persoane specializate în asemenea acţiuni”

Vezi video pe adevarul.ro!

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net