Imagine emoţionantă! Preotul care salută cu pumnul strâns triumful naţionalei de handbal

preot.jpg

Marius Moldovan, preot, Cluj
Un suporter pătimaş: preotul Marius Moldovan
Foto: Dan Bodea / Transilvania Reporter ©

Slujitorul Domnului arde pentru sportul românesc! Un preot a trăit intens, alături de miile de spectatori din Sala Polivalentă Cluj Napoca, victoria fantastică obţinută de naţionala de handbal masculin a României în faţa Poloniei (locul patru la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro), scor 28-23.

Cu câteva zile în urmă, românii îngenuncheaseră Belarusul (26-23), la Minsk, tot în preliminariile Campionatului European 2018. Conduşi de catalanul Xavi Pascual (antrenorul de la Barcelona), tricolorii încep să ne aducă aminte de vremurile în care România făcea legea în handbalul mondial, alături de URSS, Iugoslavia, Germania Federală ori Germania Democrată.

Dincolo de bucuria învingătorilor, fotoreporterul Dan Bodea (Transilvania Reporter) a surprins o imagine emoţionantă. Un preot salută cu pumnul strâns, din mijlocul publicului, paradele lui Mihai Popescu, poreclit “Popeye Marinarul”, portarul care ne-a ținut în joc cu 15 intervenții salvatoare, scrie pressone.ro.

handbal.jpg

handbal masculin, mihai popescu, portar
Portarul Mihai Popescu i-a scos din minţi pe polonezi cu paradele sale
Foto: Inquam Photos / Sandor Manases

Părintele Marius Moldovan (49 de ani) slujește în Ticu, un sat din comuna Aghireșu (judeţul Cluj). “M-am născut la Mica, lângă Dej, şi am ajuns la Ticu”, rezumă, amuzat, părintele. Are 170 de enoriași, dintre care 60 de etnie romă, şi le-a amenajat copiilor din parohie o bază cu teren de fotbal, cu panouri de baschet şi cu locuri de joacă. “Iarbă adevărată, nu sintetic, că doar ați văzut ce a pățit naționala lui Daum în Kazahstan, pe terenul acela”, adaugă preotul preocupat de soarta prichindeilor din Aghireşu.

Citeşte articolul complet pe pressone.ro!

 

Loading...

Citește și

  • Cristian Bogdan Danu, preot, Negrenii de Sus

    Adevăraţi slujitori ai Domnului! Doi fraţi din Teleorman, preoţi cu parohii în satele Negrenii de Sus şi Lada, au ridicat, lângă biserici, cantine sociale. Cei doi părinţi cu inimă mare au grijă de aproape 200 de suflete, copii şi bătrâni fără ajutor. Banii îi strâng din donaţii şi au organizat centre pentru colectarea alimentelor în Bucureşti.