Imagine de senzație cu Liviu Dragnea în Brazilia: și-a făcut selfie nebărbierit

Ultima actualizare:
dragnea png

Cei de la Rise Project România a anunțat pe pagina lor de Facebook că au intrat în posesia unor documente secrete și a mii de fotografii cu personajele anchetate de DNA în dosarul Tel Drum, firma pe care o acuză procurorii că a câștigat pe ochi frumoși lucrări publice în Teleorman și despre care se spune că este, de fapt, imperiul financiar al liderului PSD Liviu Dragnea.

Anul acesta, pe 9 martie, Liviu Dragnea primea o lovitură dură chiar cu o zi înainte de congresul PSD în care vor aveau loc alegeri pentru toate funcțiile din partid. Jurnaliștii de la RISE Project au anunțat că actualul președinte PSD este anchetat în Brazilia pentru spălare de bani, alături de Mugurel Gheorghiaș, fostul lui coleg de facultate.

Jurnaliștii de la RISE Project au obținut confirmarea că autoritățile din Brazilia îl anchetează pe președintele PSD, Liviu Dragnea, într-un caz de spălare de bani.

liviu dragnea imagine brazilia png

Brazilienii au inițiat ancheta după ce procurorii din România au luat legătura cu ei, în iulie anul trecut. Procurorul federal a declarat că încearcă să determine dacă Liviu Dragnea a folosit “portocale” ca să spele bani și să achiziționeze proprietăți în Brazilia. În portugheză, laranja, adică portocala, este termenul care desemnează interpușii, persoane băgate la înaintare de politicieni corupți sau criminali pentru a-și ascunde implicarea în diverse afaceri.

Cererea de asistență judiciară a venit, conform procurorului federal, pe 25 iulie 2017, din partea Ministerului Public și a Poliției din România. Ea a fost procesată de Departamentul pentru Recuperarea Prejudiciilor și Cooperare Internațională care face parte din Ministerul Justiției din Brazilia și a fost trimisă mai departe către Parchetul din statul Ceara. Reamintim că investițiile românilor se află în localitatea Cumbuco, pe malul oceanului Atlantic, în nord estul Braziliei. Tot aici și-a investit banii și Costel Comana, milionarul brașovean care i-a băgat primul milion de euro în buzunar lui Dragnea și care s-a sinucis în toaleta unui avion care urma să aterizeze în Costa Rica în februarie 2015. Și proprietățile și firmele care au fost deținute de Comana în Brazilia se află sub lupa autorităților, în cadrul aceleiași investigații.

Conform spuselor procurorului federal, Dragnea este suspectat că ar fi folosit bani proveniți din afaceri corupte din România la achiziția de proprietăți pe plaja din Cumbuco, la 30 de kilometri de Fortaleza, capitala statului Ceara.

Întrebat, în țară, despre această anchetă, Liviu Dragnea a negat totul la acea vreme, cu zâmbetul pe buze. „Văd o mare disperare înainte de congres. Ce vă pot spune și mărturisesc, îmi asum autodenunțul ăsta, m-au prins când vindeam portocale pe plajă. Am doar ce e în declarația de avere. Înțeleg că e o disperare și au reîncălzit ciorba asta, au reîncălzit-o, eu n-o mănânc. Amestecăm congresul cu ciorba, cu portocalele”, declara Dragnea.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net