Ilie Vonica: «M-am săturat să fiu urmărit şi vânat!»

CLIIMA20140604_0108_1.jpg

† Ilie Vonica a fost proprietarul grupului de firme Polipharma Industries, iar averea sa este estimată la 95 de milioane € (Fotografii: Forbes, tursnulsfatului.ro, Mediafax)

Ilie Vonica (58 de ani), milionarul sibian care s-a sinucis marţi, era într-o depresie cruntă de când soţia sa fusese arestată. În ultimele zile, nu mai mâncase nimic, de supărare, şi fuma ţigară după ţigară. În scrisoarea de adio lăsată familiei, Vonica a spus că nu mai suporta să fie “urmărit şi vânat”.

Apropiaţii lui Ilie Vonica ştiau că omul de afaceri era dărâmat de faptul că soţia sa, Ioana Vonica, fusese arestată în dosarul reţetelor false pentru bolnavii de cancer. Însă, nimeni nu s-a gândit că acesta intenţionează să-şi ia zilele. "Am vorbit la telefon cu el, marţi. Era calm. Mi-a zis să-l sun miercuri pentru a ne întâlni. «Dacă nu răspund mâine, mai încearcă şi joi şi ne vom întâlni atunci», mi-a mai spus. După jumătate de oră am auzit de tragedie", a declarat, pentru turnulsfatului.ro, o cunoştinţă de-a lui Ilie Vonica.

Marţi dimineaţa, afaceristul a fost vizitat acasă de avocatul său cu care a avut o discuţie pe terasa vilei. Era atât de supărat, încât a fumat ţigară după ţigară. După plecarea avocatului, milionarul şi-ar fi sunat fiica, aceasta fiind ultima persoană cu care a vorbit.

Apoi  s-a urcat pe acoperişul vilei şi s-a aruncat în gol. Îngrijorată de discuţia pe care o purtase cu tatăl său, tânăra a venit într-un suflet la vila părinţilor, însă, a ajuns prea târziu. Medicii sosiţi la faţa locului l-au găsit în stop cardio-respirator. Avea coloana cervicală fracturată. L-au dus la spital, însă, a murit pe masa de operaţie.

Sicriul cu trupul neînsufleţit a fost depus ieri la capelă

CLIIMA20140604_0109_1.jpg

† Ilie Vonica a fost proprietarul grupului de firme Polipharma Industries, iar averea sa este estimată la 95 de milioane € (Fotografii: Forbes, tursnulsfatului.ro, Mediafax)

Potrivit unor surse judiciare, Ilie Vonica nu mai mâncase nimic de când soţia sa fusese arestată, în urmă cu două săptămâni. Tocmai de aceea slăbise foarte mult. Depresia pusese stăpânire pe el, lucru care reiese şi din scrisoarea de cinci pagini pe care a lăsat-o familiei. Doctorul milionar spune în scrisoare că îi pare rău că "a căzut un om nevinovat", referindu-se la soţia sa, fără de care "nu poate să trăiască", ştiind-o la închisoare. Vo­nica îi cere, de asemenea, iertare soţiei pentru gestul său, inclusiv pentru faptul că nu a rezistat psihic. Omul de afaceri îi mărturiseşte soţiei că a iubit-o foarte mult şi o roagă să aibă grijă de fiica lor şi să ducă mai departe afacerile. Vonica îşi motivează gestul, spunând că "s-a săturat să fie urmărit şi vânat".

Sicriul cu trupul lui Ilie Vonica a fost depus, ieri, la capela Bisericii din Groapă, din Sibiu, afaceristul urmând să fie înmormântat duminică. Copleşită de durere, soţia acestuia le-a cerut judecătorilor să fie lăsată liberă pentru a-şi putea conduce soţul pe ultimul drum.

Ioana Vonica a fost arestată pentru un prejudiciu de 8,3 milioane de lei

Soţia lui Ilie Vonica (dreapta)

CLIIMA20140604_0110_1.jpg

sotia lui vonica

Luna trecută, nouă persoane, medici, farmacişti, dar şi Ioana Daniela Vonica, care gestionează farmaciile "Reţeta", parte a grupului Polipharma Industries, au fost arestate. Potrivit procurorilor, Vonica ar fi înregistrat în contabilitate facturi fictive de achiziţii de medicamente de la societăţi "fantomă". Astfel, în baza a aproximativ 1.100 de reţete false pentru medicamente oncologice şi hematologice, emise de trei medici de la Fundeni, pe numele unor pacienţi care nu au beneficiat de acestea, reprezentanţii "Reţeta" au decontat fraudulos la Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti circa 8,3 milioane de lei.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1